Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johnny Höglin: Vi ser jägarnas fysiska överfall och sexistiska påhopp mot tonåriga flickor

Annons

Det handlar om djurens rätt, inte om jägare mot aktivister.

Är bilden av jägarna för positiv när det borde handla om vargens rätt?

Det var med en smula förfäran som jag läste Åsa Coenraads (M) inlägg och direkt utpekande artikel mot djurrättspersoner, vilket i sig självt underminerade hela fortsättningen och dess betydelse. Vargens varande och rätt till sin existens har sedan åratal varit en het fråga som emellanåt uppvisar diverse infektioner som tyvärr eskalerade till fysiska konfrontationer som hela Sverige bevittnade nu senast i Kölsta.

En bild säger ofta mer än tusen ord, vilket så skedde även i detta fall och som dessutom stärktes av videoklipp så det gör din artikel än mer förbryllande. Vi som står på djurens sida vet hur den demokratiska processen går till.

Vi vet redan hur beslutsfattande går till. Det är givetvis ingenting vi hyllar men får respektera ändå trots allt.

Men jag får en del spontana motfrågor av ditt inlägg. Är det enbart djurrättsaktivister som är ”onda”? Är jägarna helt fria från skuld? Det verkar som att du anser det med tanke på ditt ensidiga inlägg, vilket tyvärr präglar flera nivåer och andra instanser i samhället där vi kan inkludera politiska nivåer på riksplanet också.

Jägare har under decennier uppmålat sig som absolut fläckfria, laglydiga och helt renhåriga vilket inte alls stämmer överens med verkligheten för de invigda i vargfrågan på båda läger. Att det är en generell uppfattning hos den allmänna opinionen är beklagligt, i synnerhet när det lutar dagligen åt den totala motsatsen.

Dock har de alltid varit smått allergiska mot kritiska granskningar oavsett avsändare, såväl som individ- upp till gruppnivå. Så jag manar dig och andra som läser detta att granska jägarna kritiskt på olika plan och olika sätt innan ännu fler ensidiga yttranden mot djurrättsaktivister kommer på tal.

Så jag manar dig och andra som läser detta att granska jägarna kritiskt på olika plan och olika sätt innan ännu fler ensidiga yttranden mot djurrättsaktivister kommer på tal.

Först då det görs så får man mandat att kritisera presumtiva beteenden hos andra. En aspekt som allt som oftast negligeras eller glöms bort i alla dessa debatter och andra relaterade sammanhang är att det handlar inte om aktivister versus jägarna, utan djurens och vargarnas oinskränkta rätt till sitt liv, sin frihet och plats i naturens kretslopp.

Vidare så blir det också anmärkningsvärt hur du kan påstå att ”civil olydnad” är ett hot mot demokratin medan du inte ägnar en bokstav åt de direkta fysiska överfallen och sexistiska påhoppen mot tonåriga flickor som vi senast bevittnade i Kölsta.

Vidare så blir det också anmärkningsvärt hur du kan påstå att ”civil olydnad” är ett hot mot demokratin medan du inte ägnar en bokstav åt de direkta fysiska överfallen och sexistiska påhoppen mot tonåriga flickor som vi senast bevittnade i Kölsta. Detta blir återigen platt fall för din artikel som enbart kommer och skall ses som ett vurmande för jägarkåren som du verkar beundra. För det finns tusentals personer som kan vittna om deras generella beteende med. Du har mitt ord på det.

Johnny ”Puma” Höglin

jaktkritiker & djurrättsförespråkare.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons