Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen Johansson (c): Hur mår Västmanland?

Annons

Den totala lönesumman i Västmanland ökar. Många startar nya företag i länet. Vi har färre konkurser nu än föregående kvartal.

Arbetslösheten sjunker och andel lediga jobb ökar. Dessutom ökar bostadsbyggandet kraftigt. Så ser resultatet ut av årets första kvartal.

Förmodligen är orsaken till den positiva utvecklingen resultatet av ett aktivt ledarskap från regeringen tillsammans med effekter från högkonjunkturen. Skillnaden är markant i förhållande till det ledarskap som tidigare regeringen

hade. Då frodades utanförskapet, bidragssverige tilläts ohämmat öka och förmågan att utöva det ledarskap som erfordrades saknades.

Sedan regeringsskiftet har mer än 164 000 personer gått från utanförskap till arbete. Det är en markant förändring. Det mest häpnadsväckande är att den tidigare regeringen, som sade sig att kraftfullt stå för begreppet "full sysselsättning", gömde undan 1,5 miljon människor i olika åtgärdsprogram för att inte visa upp det stora utanförskapet. Trots misslyckandet så framhärdar man idag med att försvara sin politik.

Saneringsarbetet efter socialdemokraterna är hårt men målinriktat: allt för att skapa förutsättningarna för att stabilisera svensk ekonomi och därmed lägga grunden för ett fortsatt välstånd i landet. De västmanländska siffrorna för utvecklingen är en bra värdemätare på att vi är på rätt väg.

Jörgen Johansson

Riksdagsledamot för Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons