Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kortsiktigt tänkande ger ingen långsiktig lönsamhet!

Annons

"Vad gör Mälarenergi med elcertifikatpengarna", löd rubriken för Ragnar Hahns insändare den 10 februari.

Grunden är att kravet om att varje elkund måste köpa en viss del av sin el som förnyelsebar el, har beslutats av Sveriges riksdag. Intäkterna från elcertifikatsförsäljningen, skall gå till elproducenterna, för att styra produktionen mot mer miljövänlig produktion med förnyelsebara bränslen.

Intäkter från elcertifikatsförsäljningen använder vi för investeringar bland annat genom att förbättra och rusta upp våra småskaliga vattenkraftverk. Det gör att vi kan säkerställa och öka produktionen av förnyelsebar el. Vid kraftvärmeverket i Västerås har vi dessutom satsat 500 miljoner för omställning till förnyelsebar elproduktion.

Mälarenergi har historiskt sett alltid arbetat för långsiktighet och trygghet. Genom kloka beslut och god framförhållning har vi alltid använt våra resurser på ett förståndigt sätt. Vilket visar sig i att vi har låga priser på våra produkter.

Att kortsiktigt betala ut pengar till våra kunder från bolagets vinst, gör att vi får en sämre ekonomi. Vi behöver stärka bolagets egna kapital för kommande investeringar. Som exempel kan nämnas att vårt kraftvärmeverk, inom en inte alltför avlägsen framtid, måste förnyas för cirka 1 500 miljoner kronor. Då behövs en stark ekonomi i bolaget.

Mälarenergi använder intäkterna från elcertifikaten som det är tänkt, vilket i sin tur gör att vi kan ge våra kunder fortsatt låga priser för de produkter vi levererar.

Kenneth Jönsson

vd Mälarenergi

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons