Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristdemokraterna: Viktigt med väl fungerande näringsliv!

Vi välkomnar de företagarkvinnor som på ett tydligt sätt i VLT 16 juli markerar att kvinnor ska ha rätt att bedriva företag och ta ut en vinst inom de områden de själva valt.

Annons

Varför höjs från vänster inga röster för att begränsa vinster från de mansdominerade företag som under så många år varit verksamma inom den offentliga sektorn, till exempel de företag som bygger vägar och offentliga byggnader.

Utan entreprenörer som är villiga att ta personliga risker för att förverkliga idéer blir det svårt eller omöjligt att få fram fler arbetstillfällen. Lagen om Valfrihet har inneburit att många fler kvinnor givits möjlighet att bli företagare. På så vis finns fler arbetsgivare att välja mellan och det finns ytterligare en väg för att göra karriär. Som alltid då frihet ges, gäller dock att ta ansvar för friheten och inte förbruka det givna förtroendet. Därför ser vi med förväntan fram emot de goda kontrollsystem och etiska regler som nu växer fram. Vi ser också gärna en ökning av socialt företagande.

Lennart Jansson kritiserar i ett inlägg 10 juli politiker för att vara ointresserade av småföretag. Det är möjligt att ingen politiker kommenterat hans inlägg, men debattsidan i VLT är knappast enda kanalen för att visa sitt intresse för entreprenörskap.

De senaste åren har vi var för sig och gemensamt haft ett flertal debattartiklar i¿VLT om företagande, om innovation och om socialt företagande. Mycket sällan eller aldrig har de besvarats av näringslivets företrädare. På direkta frågor om varför, handlar det oftast om att företagare och organisationer offentligt inte vill ta ställning för ett visst partis förslag.

Vi kan dock garantera Lennart Jansson att vi hyser ett stort intresse för dessa frågor och rekommenderar honom att lyssna på fullmäktige debatterna i Västerås och landstinget för att få en bild av vilka politiker som lyfter fram småföretagarfrågorna.

En god välfärd förutsätter ett väl fungerande näringsliv!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons