Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristen diakon: Politikerna tycks styra Svenska kyrkan

Annons

Jag skulle vilja ha reda på vad det över huvud taget var för mening med att skilja Svenska kyrkan från staten. Nu, om någonsin, sitter kyrkan i ett stadigt järngrepp från politikernas sida. Svenska kyrkan i sig själv, tycks inte ha något att säga till om alls.

Se bara hur socialdemokraterna agerade inför

biskopsvalet, där de uppmuntrade de sina att rösta på Margarethe Isberg, därför att hon är "en av dem." Inte visste jag att kvalifikationerna hörde ihop med om man hade

rätt partibok eller ej!

Vidare har det också från politiskt håll pläderats för homovigsel, därför att det ska vara så modernt, man ska följa med sin tid. Vad jag vet så är inte kyrkohandboken omarbetad, och där står det inget om vigsel mellan homosexuella. Har Svenska kyrkan glömt bort kärnfamiljen?

I vigselgudstjänstens text står det bland annat att

äktenskapet är ett heligt förbund, förordnat och välsignat av Gud. Man och hustru skall trofast stå vid varandras sida. Där man och hustru lever i Guds förlåtelse, får de hjälp att förstå och förlåta varandra. Så kan äktenskapet förverkligas efter Guds vilja. Detta att förorda vigsel mellan par av samma kön är, kära politiker, är ett brott mot Gud.

Varför har inte högsta beslutande myndighet inom Svenska kyrkan rensat ut politikerna från kyrkomötet och i församlingarnas kyrkoråd? När det nu blev så att Svenska kyrkan blev skild från staten, så skall den också leva upp till detta.

Svenska kyrkan skall vara lika fri från politiker som andra frikyrkor. Det är faktiskt falsk varudeklaration att påstå att Svenska kyrkan är skild från staten, då detta inte alls märks på något sätt.

Svenska kyrkan har i mångt och mycket blivit till ett åtlöje i sitt svaga agerande, eller rättare sagt, för att den inte agerat alls.

Elvy Blomberg

kristen diakon

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons