Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalificerat skitsnack och maffiametoder?

Annons

Striderna kring VLT-aktien har innehållit några olustiga moment. Den erfarna VLT-journalisten Olle Stenberg skrev den 2 oktober att Göteborgs-Posten skulle ta över VLT. Min replik, där jag visade att detta var lögn, har han inte besvarat.

Nu kommenteras på nyhetsplats den 22 oktober det faktum att Mediaintressenter PLMS i prospekt till aktieägarna påpekat att man avser att verka för en avnotering av aktien på börsen. Om antalet aktieägare går under en viss gräns eller om handeln med aktien blir för dålig riskerar bolaget också att avföras från börsen. Båda dessa risker kan komma att bli realiteter. I prospektet meddelade man i ärlighetens namn möjligheten att aktien kan komma att hamna utanför börsen.

Dessa fakta kallar nu Aktiespararnas chefjurist för "kvalificerat skitsnack". Han använder just dessa ord enligt direktcitat i VLT! I fortsättningen talar han om maffiametoder och hot. Han avslutar med att säga att en bolagsstyrelse skall tjäna samtliga aktieägare.

En bolagsstyrelse skall tjäna samtliga aktieägare - det är sant - men den skall även tjäna de anställda, företaget och kunderna/läsarna. Hela striden handlar om att ge alla aktier lika rösträtt för att i förlängningen kunna just på bästa sätt tjäna alla.

Sven Kvarnström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons