Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets ansvariga avfärdar befogad kritik

Landstingets representant Eva Dannert har ett nonchalant svar i VLT den 27 november till sjuk- sköterskorna som informerar om det ansträngda läget inom Landstinget Västmanland.

Annons

Vårdförbundet har upprepade gånger informerat arbetsgivaren om den allt mer ansträngda situationen för våra medlemmar inom landstinget. Att svara våra medlemmar på ett så avfärdande sätt, är inte professionellt av en företrädare för arbets- givaren.

Den som ombeds svara för arbetsgivarens räkning borde rimligen vara insatt i frågorna, vilket personalchef Eva Dannert utifrån svaret inte förefaller vara. Dessutom äger inte Dannert arbetsmiljö-ansvaret för medarbetarna och borde rimligen inte alls uttala sig. Vårdförbundet ställer sig frågande till var svaren från arbetsmiljöansvariga chefer är. Är det någon som tar ansvar i Landstinget Västmanland?

Att medarbetarenkäten visar på förbättrade resultat är bra, men den representerar inte enbart våra grupper utan samtliga anställda i Landstinget Västmanland. Våra grupper har i många fall en dålig arbetsmiljö!

Oavsett vad medarbetarenkäten visar. Det är väl känt att som man frågar får man svar.

Våra medlemmar anställda i landstinget berättar att de inte kan påverka, att arbetsmiljön är på bristningsgränsen och att de har svårt att få ut semester och ledighet.

Att patienterna inte får den vård de ska ha. Att patienter får nöja sig med mycket mindre än de har rätt till. Varför använda härskartekniker som att ignorera och förminska.

Detta är professionella yrkesutövare med legitimation som ska stå upp för det landstinget levererar. Deras röst är värd att lyssna på! Det är er skyldighet som ytterst ansvariga för vården till Västmanlands invånare!

Sjuktalen för Vård- förbundets medlemmar ökar. Övertiden ökar. Behovet att nyttja bemanningsföretag ökar för att täcka bristerna på våra yrkesgrupper.

Vårdplatser stängs tillfälligtvis av personalbrist och det är oklart när de öppnas.

När Vårdförbundet framför detta till arbetsgivaren väljer man att se det som enskilda problem, på enskilda arbetsplatser i stället för att se det som ett övergripande problem. Nu ville medarbetarna visa att det är flera arbetsplatser som berörs, men då förringar man deras uttalande genom att säga att de inte är representativa. Skamligt!

Arbetsgivaren måste börja lyssna på vad deras egna anställda säger. De måste lyssna till de fackliga organisationerna som representerar de anställda. De måste lyssna till professionerna. De äger kunskapen utifrån sina legitimationer.

Önskar landstingets arbetsgivarrepresentanter att få mer insyn i hur verksamheten fungerar finns flertalet medlemmar som erbjudit sig att visa upp sin verksamhet genom att arbeta sida vid sida under en dag. Detta erbjudande ges också ansvariga politiker i landstinget. Då får man på köpet dessutom ett par skor att gå i, som del i Vårdförbundets kampanj ”Gå en dag i mina skor”.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons