Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingsbevakarna: När man trodde att det inte kunde bli värre

Annons

Man slutar aldrig att förvånas över Landstinget Västmanland. Från den 1 januari nästa år införs Vårdval Västmanland, vilket blev resultatet av de vallöften Alliansen och sjukvårdspartiet gav. De lovade i valet att se till att få läkare till Västmanland, att familjeläkarenheterna skulle bemannas. Det hade inte den tidigare majoriteten klarat.

Nu vet vi hur det gått med bemanningen. Stafettläkarna kostar 33 miljoner för 2007. Tänk så många fasta läkare vi hade fått för pengarna - om vi hade haft en bra ledning, en bra

arbetsmiljö och en bra personalpolitik! Tyvärr saknar Landstinget Västmanland allt detta, vilket resulterar i att nästan ingen söker någon tjänst här.

Vi är kända för mycket i Västmanland men inte är det att vi tar tillvara den fantastiska personal som arbetar inom sjukvården! Inte är det för att vi har en bra arbetsmiljö att erbjuda dem. Inte är utveckling, vidareutbildning något som politikerna prioriterar för sina anställda. Inte är det heller någon som lyssnar till personalen och deras förslag, utan här kör man över alla - både personal och befolkning - genom att fatta vilka konstiga beslut som helst utan någon

konsekvensanalys.

Vårdval Västmanland - Hallandsmodellen kallas den. Vi ska nu lista oss hos en vårdcentral och inte hos en familjeläkare. Familjeläkarsystemet är borttaget och det gick i ett nafs. Nu ska man lista sig på en vårdcentral och får den läkare som är ledig vid sjuktillfället. Man kan säga att patienterna blir befriade från sin familjeläkare eller att familjeläkarna är befriade från sina patienter.

Landstinget går nu ut med en allmän skrivelse till alla invånare i länet där de talar om att om man är nöjd med sin vårdcentral så stannar man där, annars har man möjlighet att byta nu.

Inte ett ord om att man kanske inte har sin läkare kvar, eller att vårdcentralen blivit privat och det är ny personal och läkare man kommer att möta. Att det införs en "vårdpeng"

omtalas inte heller.

Magnus Edlund (m) säger att politikerna inte ska driva sjukvårdspolitik, för det kan de inte.

Vi som trodde att det inte kunde bli värre i Landstinget Västmanland ...

Ingrid Brockman Fahlin

Karin Fjellman

Erling Kihlberg

landstingsbevakarna i norra länsdelen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons