Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingsoppositionen: De rödgröna vittnar falskt

Annons

Det är bra att de rödgröna förklarar att den främsta uppgiften är att arbeta för en hälso- och sjukvård av god kvalitet som finns när länsborna behöver den. Det är vi helt överens om. Vi är också överens om behovet av organisationsförändring.

Men Denise Norström (S), Juha Rundgren (V) och Lars Flodin (MP) fortsätter sedan med den desinformation som vi tidigare varnat för. Nu heter det att alliansen inför maktskiftet målat upp en bild av landstingets ekonomi som inte stämmer. Vi påstås ”ge sken av kommande ljusa tider var att vänta” och att ”utvecklingen pekade uppåt”.

Det ska vara ordning och reda i landstingets ekonomi. Varje landstingslednings uppgift är att säkra ekonomin. Med tanke på att vi hade att hantera effekterna av lågkonjunktur, finanskris, det största investerings-programmet i modern tid, pandemi och en massa annat så har vi anledning att känna en viss stolthet över landstingets resultat.

Extra intressant är att de röda i landstinget offentligt erkänt att vi skött ekonomin bra. Det har också Miljöpartiet vittnat om. Av allmänt intresse kan vara att Miljöpartiets representant i dag var med i den majoritet som ledde landstinget tidigare.

Vi får rekommendera en snabbkurs av landstingets nye informationsdirektör om konsekvenserna av att vittna falskt.

Än märkligare blir deras beskrivningar om man beaktar att vi lagt ut uppdrag om effektiviseringar och omställningar på 300 miljoner kronor. Detta på grund av ett underliggande kostnadstryck i landstinget bland annat beroende på den höga investeringstakten. I dessa beslut och i detta arbete har samtliga röda partier haft insyn och medverkat i – något som de senare backade ur.

Visserligen ökar nu skatteintäkterna men det innebär inte att en landstingsledning kan slå sig till ro och tro att andra löser problemen – något som vi också poängterat.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons