Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarnas Riksförbund: Renodla läraruppdraget!

Bilden av skolan är inte svart eller vit säger SKL. Det är sant. Skolan är Sveriges största arbetsplats och förtjänar att allt fint som sker där också blir belyst.

Annons

Men för alla dem som är verk-samma i skolan är det vår fackliga uppgift att lyfta fram problemen så att det som inte fungerar bra ska kunna fungera bättre.

Därför uppskattar vi i Lärarnas riksförbund att SKL nu konstruktivt vill diskutera arbetsmiljöfrågan med lärarfacken på central nivå. Det samarbetet behövs och vi hoppas att det ska slå hål på myterna om att lärare kan undervisa lika bra även om andra arbetsuppgifter tillkommer eller att lärare kan tillgodose varje elevs behov även om ytterligare en grupp av elever tillkommer.

Nej, vi behöver renodla läraruppdraget och vi behöver mer tid för varje elev! I Västerås är det ingen myt att lärartätheten har minskat. Det finns siffror som visar att den är betydligt lägre i år än förra året.

Saken är den att skolan är annorlunda än för exempelvis tjugo år sedan. Det har tillkommit arbetsuppgifter och nya krav genom lagstiftning, men även elevernas och föräldrarnas krav på skolan har ökat.

Det är alltså mer som ska göras i dagens skola. Att vi nämner statligt huvudmannaskap i detta sammanhang beror på att om det hade funnits hade staten inte kunnat undandra sig kostnaderna för besluten som påverkar skolan. Vi trodde att kostnaderna var ett bekymmer även för SKL.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons