Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Eriksson(s) politiska floskler

Annons

Som gubben i lådan hoppar Lars Eriksson, landstingspolitiker och ombudsman för socialdemokraterna i Västmanland, upp och in i en debatt som miljöpartiet i Västerås för om ett nytt maktskifte i Västerås med oppositionspartierna. Med anledning av att miljöpartiet blir angripet om landstingspolitiken, vill jag ge ett svar.

Miljöpartiet anser att samarbete är nödvändigt för att åstadkomma resultat och förbättringar i svensk hälso- och sjukvård. Svensk välfärd behöver mångfald och inte enfald. Nya problem kräver nya lösningar.

Remisstvånget i rehabiliteringen har socialdemokraterna hårdnackat hållit fast vid. Miljöpartiet anser att remisstvånget måste bort så att den enskilde individen kan få den vård han eller hon själv vill ha.

I andra landsting samarbetar miljöpartiet i olika politiska grupperingar, till exempel i Södermanland, där alla utom socialdemokraterna samregerar, från moderaterna till vänsterpartiet. I Västra Götaland, där socialdemokraterna styr med centerpartiet och folkpartiet, är miljöpartiet i opposition tillsammans med vänsterpartiet, moderaterna, kristdemokraterna och sjukvårdspartiet.

Alltså är blockpolitiken förlegad och angreppet från Lars Eriksson är ett slag i luften. Jag ställer mig två frågor med anledning av ovanstående exempel. Är socialdemokraterna i Västra Götaland borgerliga? Är socialdemokraterna i landstinget Västmanland vänsterpartister / före detta kommunister då ni samarbetar med vänsterpartiet?

Lars Eriksson kan inte anklaga oss för att föra en moderat politik när vi inte bedriver en sådan politik. Mer hyfs i debatten krävs och Eriksson borde visa mer ödmjukhet och använda sig av färre politiska floskler!

THOMAS WIHMAN (mp)

Oppositionsråd i Landstinget Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons