Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars-Olof Carlsson: Den fasta telefonen ofta bättre än mobilen

Annons
Oftast bättre. Den fasta telefonen har bättre ljud, mindre störningar, behöver inte laddas och fördelen att du vet var du har den, skriver Lars-Olof Carlsson. foto: scanpix

Så gott som alla hus och lägenheter har ett eller flera jack för fast telefon. Man kan få uppfattningen att samhället vill komma bort från det fasta nätet och dess kostnader för underhåll, men det vore sorgligt.

Den fasta telefonen har bättre ljud, mindre störningar, behöver inte laddas och fördelen att du vet var du har den. Till den kan du koppla en trådlös extratelefon, olika larm och trygghetsfunktioner och det går att få en telefonbok där du lagrar de långa mobilnumren och nummerpresentation likadant som i mobiltelefonen.

Det enda som saknas är sms och möjligheten att ta med telefonen på stan. Det största bekymret är att Telia med fler tar cirka 1 000 kronor i inträdesavgift när du vill teckna ett fast abonnemang, trots att jobbet bara är lite enkla uppkopplingar.

Mobiltelefonen får du gratis och du blir bjuden på inträdesavgiften, men du får en apparat som strular och är svår att använda när du är stressad, förvirrad eller handikappad på något sätt. Det stora utbudet av modeller och de många funktionerna på varje knapp gör att vi inte kan hjälpa varandra med hur man hanterar en mobiltelefon och man har ofta svårt att veta vad det kostar.

Sverker Olofsson i Plus är upprörd över att en telefonförsäljare lurat en 94-årig dam att säga upp sin fasta telefon med extra handikappanpassning.

Jag är upprörd över att man kan avtala bort sitt fasta telefonabonnemang genom ett samtal med en gatuförsäljare! Och att det kostar 1 000 kronor att få tillbaka den fasta telefonen när man känner att man behöver den! Och att inte ens ”seniortelefonerna” är tillräckligt säkra och enkla att hantera!

Västerås

Lars-Olof Carlsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons