Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Pettersson: Rättvisa kommer från vänster

Regeringen vill sätta ytterligare press på långtidssjukskrivna genom att ta bort den tidsbegränsade formen av sjuk- och aktivitetsersättning.

Annons

Tanken är att de långtidssjuka skall ut i arbete. Det är dessutom väldigt bråttom. Att lyssna på remissinstansernas synpunkter hinns inte med då införandet planeras till den 1 juli.

Kommunerna kommer att få ta delar av smällen, då socialbidragen kommer att öka. Några pengar i kompensation från staten är det inte tal om.

Regeringen bör kasta det idiotiska förslaget i papperskorgen! Själv vill jag samtidigt lämna några betydligt bättre förslag:

1. Sätt fokus på arbetsgivarna genom att inhämta uppgifter från facket hur de egentligen sköter rehabiliteringen av sina långtidssjukskrivna. Arbetsgivarna bör även ställa upp på att anställa ett visst antal personer med funktionshinder.

2. Begränsa före detta riksdagspolitikers så kallade inkomstgaranti på upp till 20 år utan krav på arbete, så att maxtiden blir fem år och kallas omställningsbidrag samt kräv under denna femårsperiod aktivt arbetssökande.

3. Maximera jakten på skattefusket som enligt senaste uppskattningen var 133 miljarder kronor, något som regeringen helt uppenbart blundar för!

Lars Pettersson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons