Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt Vallby växa åt väster

Annons

Idag står Wenströmska skolan i princip tom, en skola som byggdes på 1970-talet för 3000 elever. Tomma lokalerna kostar i drift och utebliven hyra.

Nästan 10 miljoner kronor årligen i underskott hade kunnat användas till undervisning. Det är därför bra att fastighetskontoret gjort en utredning om alternativanvändning.

Två förslag har presenterats, båda där delarna närmast idrottsplatsen byggs om till äldreboende. I ena fallet förslås småindustriområde och i det andra bostäder med inriktning på markboende i par- och radhus.

I det senare fallet rivs större delen av skolan. Idrottsplatsen och omklädningsrummen blir kvar, men parkeringarna föreslås bli flyttade.

Det kommer att ta ett par år med planändring och rivning, därför är det viktigt att processen skyndas på. Tidigast kan bostäderna stå klara runt 2018, men då behöver arbetet påbörjas redan nu.

Vallby är ett bra område som bör kompletteras. Det är lätt att använda kollektivtrafiken till Vallby och det är cykelavstånd till centrum, nära till Erikslund och olika skolor.

Ett viktigt och ett första steg togs i fastighets-nämnden den 15 april. Vi i Västeråsalliansen ser ser fram emot ombildningen av Wenströmska skolområdet till ”Södra Källtorp” med inriktning på rad- och parhus med mycket grönt.

Det nya området blir en förstärkning av Vallby och kan då ta del av alla de satsningar som skett i Vallby centrum.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons