Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lever vi i samma land?

Annons

I en insändare den 29 augusti hävdar Ove Jansson, regionchef för Företagarna i Västmanland och Anita Wahlberg, ordförande för Företagarna i Västmanland, att det inte skapas jobb i Sverige.

I mitt Sverige är tillväxten hela 5,5 procent just nu och det är högre än på mycket länge. Arbetsmarknaden förbättras allt mer. Fler får jobb.

Sysselsättningen har på ett år ökat med nästan 130 000 personer, eller cirka 650 personer varje arbetsdag. Arbetslösheten sjunker med en takt på drygt 100 personer om dagen. Den sjunker i alla län, så även i Västmanland. Det går bra för Sverige och det är ett resultat av en konsekvent socialdemokratisk politik och en bra facklig/politisk samverkan.

Men många har fortfarande svårt att få jobb. 11 442 personer i Västmanland fanns i obalansen i slutet av juni i år vilket motsvarar 6,9 procent. Därför vill vi genom facklig/politisk samverkan fortsätta på den inslagna vägen med en aktiv arbetsmarknadspolitik som rustar och stöttar.

För oss är det självklart att alla ska med. Vårt mål är full sysselsättning. Vi ger oss inte förrän alla som vill och kan arbeta får göra det.

Valet den 17 september handlar om vi ska möta arbetslösheten med möjligheter till utbildning eller sänkta löner. Om vi ska ta gemensamt ansvar för varandra eller lämna den som blir sjuk eller arbetslös i sticket?

Den moderatstyrda högeralliansen går till val med krav på en kraftigt försämrad arbetslöshetsförsäkring och en nedrustad arbetsmarknadspolitik. I facklig politisk samverkan vill vi i stället stärka anställningstryggheten, värna kollektivavtalen och höja taket i a-kassan. Då vågar vi byta jobb och omskola oss. Då antar vi nya utmaningar. Så skapas jobb idag och imorgon, så hänger trygghet och utveckling ihop.

Det är nu bara någon vecka kvar till valet. Ett val som är oerhört viktigt för oss alla som tror på den svenska modellen och en stark fackföreningsrörelse.

Nya jobb skapas när vi håller ihop och stöttar varandra. Inte när några lämnas i sticket!

Se till att så många som möjligt går och röstar.

Per-Inge Ahlbäck

Ombudsman LO Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons