Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna: Gör Bäckbyskolan attraktiv igen

Nystart krävs på Bäckby

Annons

I dag avgörs hur det blir med Bäckbyskolans högstadium. Foto: VLT:s arkiv

På dagens grundskolenämnd avgörs framtiden för Bäckbyskolans högstadium. Vi i Liberalerna vill ha kvar Bäckbyskolans åk 7-9 och kommer därför yrka avslag till majoritetens förslag! 

Bäckbyskolan spelar en central roll i arbetet med att skapa ett tryggt Bäckby. Att avveckla Bäckbyskolans högstadium innebär att området minskar i attraktivitet och ger en känsla av att kommunen överger området. Bäckbyhuset kommer i och med nedläggningen till stora delar att bli tomt och det påverkar i stor utsträckning känslan för området.

För Bäckbyområdet är en skola i Bäckbyhuset viktigt. Utan skolan blir det mindre verksamhet och i förlängningen kan det dra med att fler verksamheter tvingas dra ner på verksamhet eller hitta andra lokaler, något som vore ytterst olyckligt. Därför tycker vi det är felprioriterat av majoriteten i Grundskolenämnden att avveckla Bäckbyskolans åk 7-9.

Frågan om Bäckbyskolans har utretts många gånger och olika satsningar har under årens gjorts för att vända trenden med vikande elev och kunskapsresultat. Satsningarna har dock aldrig fått sätta sig innan frågan om skolans framtid ännu en gång diskuterats och skapat oro.

Liberalerna är övertygade om att en nystart av Bäckbyskolan skulle kunna vända såväl den vikande trenden kring elevantalet som kunskapsresultaten. Liberalerna vill ha kvar Bäckbyskolans åk 7-9 och kräver en nystart för Bäckbyskolan

Vi vill att Bäckbyskolan ska leva kvar och har konstruktiva och realistiska svar på hur detta ska ske. Vi vill se en satsning genom att införa tvålärarsystem och höja lärarlönerna för att locka fler behöriga lärare att vilja jobba på Bäckbyskolan.

Vi vill göra Bäckbyskolan attraktiv igen och är övertygade om att skolan spelar en central roll i arbetet med att skapa ett tryggt Bäckby. Vi tror helt enkelt att Bäckby och Bäckbyskolan är värt att kämpa för.

Läs också: S: Kvaliten i fara när få elever väljer Bäckbyskolan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons