Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna svarar om grundskolan i Västerås

Grundskolan i Västerås måste förbättras.

Annons

Liberalerna vill ha mer pengar till grundskolan i Västerås

I VLT 21 september 2017 försöker majoriteten ge intrycket av att vi Liberaler attackerar lärarna som sliter dag ut och dag in för att göra det bästa av de förutsättningar som majoriteten har givit lärarna. Detta är oförskämt mot lärarna och mot oss. Lärarna kan enbart göra det bästa baserat på de förutsättningar som politikerna ger. Dessutom antyder majoriteten att det vore bäst att inte ta upp de utmaningar vi står inför. Det kallar vi att ge upp.

Vi ligger mer eller mindre i botten på alla rankningar som finns, tror ni verkligen att lärarna och västeråsarna trivs med det? Det är ingen tvekan om att flera åtgärder behövs, speciellt i de lägre årskurserna. Västerås tillhör de kommuner som har lägst skolpeng och det finns ett samband mellan ekonomi och resultat om pengarna används rätt.

Som information ville vi liberaler ge betydligt mer pengar till grundskolan för 2018 än vad majoriteten ansåg behövas. Detta för att höja skolpengen i Västerås och ge våra lärare och rektorer bättre förutsättningar än vad som finns idag.

Det är rätt att majoriteten tillförde mer pengar för 2017 för att få en grundskolebudget i balans – dessa kom dock via bidrag från staten. 2016 genomfördes en omfördelning av pengar som till stor del togs från satsningar för de som kämpar för att komma in på arbetsmarknaden.​Jenny Boström (L)andre vice ordförande GrundskolenämndenAnna Lundberg (L)ersättare grundskolenämndenErik Ödmansson (L)ledamot Utbildnings- och ArbetsmarknadsnämndenAnders Duvkär (L)ersättare utbildnings- och Arbetsmarknadsnämnden​

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons