Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna vill ha busslinje på Öster Mälarstrand

Bakvänt med stor stadsdel utan busstrafik

Annons

Busslinje saknas genom Öster Mälarstrand. Foto: VLT:s arkiv

Liberalerna har i många år varit mest pådrivande av alla partier när det gäller att bygga fler bostäder i Västerås. Bostadsbristen är ett av vår tids största sociala problem och slår hårdast mot de svagaste i samhället.

Bostadsbristen leder till trångboddhet och bryter ned människor och familjer. Bostadsbrist hindrar unga att flytta hemifrån, och äldre att flytta till mindre och bekvämare bostäder.

Bostadsbrist hindrar företag från att rekrytera personal till Västerås. Bostadsbristen hindrar också integrationen, när nyanlända tvingas bo "på soffan" hos släktingar istället för att skaffa en egen tillvaro utanför familjen/släkten.

Västerås är en attraktiv stad och många vill flytta hit, inte bara från andra länder utan också i stor utsträckning från andra delar av Västmanland. Att lösa bostadsbristen enbart genom förtätning går inte. Den extrema förtätningspolitiken riskerar tvärtom att på sikt förstöra staden, när parker och rekreationsområden bebyggs i allt högre takt. Istället för att enbart förtäta behöver vi bygga flera nya stora stadsdelar.

En ny stor stadsdel som skapats de senaste åren är Öster Mälarstrand. Här bor idag tusentals människor, och fler ska de bli.

Stadsdelen är i många stycken ett lyckat exempel på utbyggnad av staden. Men i ett avseende har det inte blivit bra. Öster Mälarstrand saknar olyckligtvis busstrafik.

Människorna är hänvisade till att gå genom skogen till Björnövägen. Där går å andra sidan bussar stup i ett. På kvällar och nätter går de ofta tomma.

Liberalerna vill snarast se en busslinje genom Öster Mälarstrand! Detta är ett måste i en modern stadsdel av denna storlek. En busslinje ger mer miljövänliga transporter och knyter Öster Mälarstrand närmare city. En busslinje skulle också underlätta pendlingen för alla dem som bor på Öster Mälarstrand och pendlar med tåg till arbete i Stockholm. Liberalerna kommer inom kommunpolitiken att verka för att få en busslinje på Öster Mälarstrand till stånd.

Läs också: När kommer bussen till Öster Mälarstrand?

Dags för buss till Öster Mälarstrand

Bygg snabbt är ett krav i fjärde etappen på Öster Mälarstrand

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons