Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LO låter arbetslösa pinas

Annons

Trots att Sverige sedan länge ratificerat ILO-konventioner mot tvångsarbete, alltså arbete mot bidrag, så tycks sådant under flertalet år ha förekommit på ett allt mer tydligt sätt inom Fas 3 i Jobb- och utvecklingsgarantin. Men det kan inte uteslutas att tvångsarbete förekommit redan under föregångaren Aktivitetsgarantin, i folkmun kallad AGA:n, som skapades av Socialdemokraterna som ett förvaringsläger åt de långtidsarbetslösa.

Trots att LO – Landsorganisationen – påstått sig vara mot Fas 3 i den nuvarande Jobb- och utvecklingsgarantin, så har man avstått från att göra en anmälan till ILO -International Labour Organization om tvångsarbete inom FAS 3. Kanske har vi nu fått svar på varför LO låtit arbetslösa människor pinas och förnedras under ovärdiga förhållanden.

Om nu LO verkligen hade stått på arbetarklassens sida och gjort en ILO-anmälan om tvångsarbete inom Fas 3 och ILO därefter framtvingat ett upphörande, så hade Socialdemokraterna inte kunnat utnyttja de arbetslösas utsatta situation för att fiska röster i sin valkampanj.

Vilka slutsatser kan vi dra av detta? Jo, att vi kan sätta likhetstecken mellan LO och Socialdemokraterna, samt det var länge sedan Socialdemokraterna slutade använda sin politiska makt för att driva arbetarnas intressen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons