Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lögarängen ser ut som en soptipp

Annons

På Lögarängsparken finns inte en blomma planterad. Parken skulle kunna bli en stor turistattraktion med sitt vackra utomhusbad.

Enköpings kommun får gratisreklam i TV4 för sina vackra parker med alla planterade blommor.

Resultatet från Västerås Co är förstörda gräsmattor, stängsel med reklaminslag, glaskross i tusental, förstörda buskar och träd, nedskräpning, stora containrar, ett osmakligt fult öltält, förstörda bryggor och svarta elledningar över hela området. Framför öltältet står en rostig bil parkerad med två pallar på taket.

De plastblå målade toaletterna finns väl synligt placerade bredvid konstverket "Måsarna" som på så sätt förvanskas. Konstverket på utomhusbadet "Vattenpolo" är ur funktion. Västerås stad bör anlita en bra reklambyrå och ta kontakt med de stadsplanerare i Stockholm som planerat Kungsträdgården.

De kan sedan komma med förslag på åtgärder hur man kan bygga upp en trevlig, vacker och inbjudande strandpark med restauranger av standardklass. Då kommer även människorna att besöka området med ett trevligt folkliv både dag som kvällstid.

Låt ungdomarna få en grillplats. Lägg ut ved från alla nedfällda träd från Björnen. Restaurangerna bör vara uppbyggda på eller i anslutning till piren med direktkontakt med Mälarvattnet typ som på Östra Mälarstranden.

I dag är området nästan tomt på folk de dagar som dyra artister ej stör nattsömnen för till exempel sommararbetande sjukvårdspersonal och övriga närboende som ej flytt undan.

Västerås Co tror att man kan marknadsföra staden med rån, misshandel, parkering på gräsmattor och allmän laglös fylla några få dagar mellan höghus och villor.

De övriga dagarna när några eventuella turister kommer är området att likställa med en stor soptipp. Inte en blomma finns planterad i hela parken.

Det ser ut som en krigszon vid Lögarängsparken!

Politiker, gör något åt eländet i stället för att använda miljoner och åter miljoner av våra skattepengar till radio och tv-reklam.

Upplysningsvis kan jag informera att strandskyddslagen från 1956 gäller inom området så hela verksamheten är olaglig eftersom dispens ej är sökt från länsstyrelsen.

Eilif Petersen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons