Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LRF: Utan lantbrukare, inget kulturlandskap

Annons

Vi håller helt med Naturskyddsföreningen om att naturen är viktig för alla.

Vi är också helt säkra på att inga andra än fiskare och lantbrukare är mer beroende av att jord, skog och vatten hanteras på ett uthålligt sätt. Om vi lantbrukare inte hanterar naturen på ett klokt och ansvarsfullt sätt, minskar våra möjligheter till en uthållig produktion av både livsmedel och biologisk mångfald.

Naturskyddsföreningen konstaterar att evolutionen även pågår i och omkring Mälaren. Det är ingen nyhet för oss. Just därför frågar vi oss vem som har rätt att säga att just de sitter på sanningen när det gällar vad som är rätt biologisk mångfald.

Men vi vet att blir vårbruket senarelagt för lantbruket, minskar möjligheten att få en bra skörd av god kvalitet. Samtidigt minskar möjligheten till bra skördeförhållanden på hösten, på grund av senare skörd. Troligtvis ökar risken för ammoniakavdunstning på grund av senare vårbruk med högre dygnstemperatur.

För att det Mälarnära lantbruket ska leva vidare är det av stor vikt att även deras produktionsvillkor finns med i vågskålen när datum för reglering av Mälaren fastställs.

Utan Mälarnära lantbruk kommer den biologiska mångfalden förändras oerhört. Utan lantbrukare inga djur som till exempel betar strandängarna! Utan lantbrukare, inget kulturlandskap!

Lantbrukaren skapar en levande landsbygd, till gagn för friluftsliv och turism.

Lantbrukaren är arkitekten och skaparen av det öppna landskapet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons