Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Alliansen tryggar jobben och minskar koldioxidutsläppen

Annons

Äntligen en energiöverenskommelse! Alliansen har landat i en historisk överenskommelse som binder samman klimat- och energipolitiken.

Vi satsar kraftfullt på att utveckla förnyelsebar energi. Vi har tre ben för elförsörjningen: vattenkraft, kärnkraft och ett tydligt tredje ben som består av kraftvärme, vindkraft och annat förnybart. I och med denna energipolitik tryggar regeringen en billig elförsörjning till industrin och ser till att koldioxidutsläppen kan minska kraftigt.

Vår energiöverenskommelse når klimatmålen och är effektiv. Den är också solidarisk och leder till investeringar i utvecklingsländer.

Våra politiska motståndare har höga mål, stora ord men inga åtgärder. Vad är Socialdemokraternas åtgärder? Miljöpartiet vill minska EU:s utsläpp med 80 procent innanför gränsen. Hur ska det gå till?

Vi i regeringsalliansen står upp för våra väljare och presenterar en politik med ambitiösa mål och effektiva lösningar. Vi tar långsiktigt ansvar för Sverige. Vi är också beredda att lyssna på oppositionen och bredda grunden för politiken.

Men då måste den redovisa för era väljare vad ni vill. Så, vad vill, Sven-Erik Österberg (S) med flera? Vilket besked har de till näringslivet i Västerås? Vad har de att säga bolagen Westinghouse och ABB?

Regeringens överenskommelse innebär att vi nu och i framtiden kan producera billig el till vår industri. I och med detta tryggar vi många jobb och bidrar till framväxandet av nya. Tack vare våra tre energiben kommer vi också att kunna minska våra koldioxidutsläpp kanske mest av alla länder i världen!

Jessica Polfjärd

riksdagsledamot för Västmanlands län

Sofia Arkelsten

riksdagsledamot, Stockholm

och miljöpolitiskt ansvarig

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons