Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Chattfunktion behövs för patientnämnden

Underlätta för unga att nå vården

Annons

Kan chattfunktion göra det lättare att nå patientnämnden?

Region Västmanlands (det nya namnet på landstinget) rödgröna majoritet vill inte underlätta ungdomars möjligheter att nå vården på sina egna villkor. Bara så kan man tolka beslutet på senaste regionfullmäktige (tidigare landstingsfullmäktige).

Vi moderater har sedan länge sett behovet av att utveckla tillgängligheten till vården, dels med ett förslag om en chattfunktion inom psykiatrin och nu senast genom vår motion om en chattfunktion för patientnämnden.

Patientnämnden är det bredaste forumet för medling och dialog med sjukvården om man som patient undrar över något, vill berätta om en orolig eller otrevlig upplevelse i en vårdsituation samt information om var man vänder sig i frågor om skadeförsäkringar. Dit kan man ringa, skicka e-post eller besöka dem personligen.

Som ung, orolig och bekymrad kanske man inte vill ringa eller besöka handläggarna på plats, utan letar information via internet. Där skulle det kunna vara oerhört betydelsefullt för den unga personen som söker hjälp med en chattfunktion där det är lätt att komma i kontakt med patientnämnden.

Chattfunktioner återfinns på de flesta organisationers sociala medier som till exempel IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Kan de så ska väl också vi kunna införa det!

Den möjligheten vill vi moderater i Region Västmanland ge alla våra invånare och i synnerhet de yngre - på den plats där de befinner sig, nämligen internet.

Läs också: Går det att lita på proffsen?

Anmälningarna minskade

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons