Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Fler med jobb är enda sättet att bekämpa barnfattigdom

Det finns barn vars föräldrar lever med mycket låga inkomster och detta är ett stort problem. För att stärka deras position i samhället måste möjligheten till arbete och självförsörjning ges.

Annons
Flera jobb behövs. Moderaterna menar att fler med arbete är det enda sättet att minska fattigdomen.

Vi måste hela tiden stärka arbetslinjen och ge dem med minst marginaler möjlighet att behålla så mycket som möjligt av det de tjänat ihop! Vi har sagt det förut och vi säger det igen – den absolut viktigaste åtgärden för att komma till rätta med ekonomiskt utanförskap är att människor så snart som möjligt får komma ut i arbete!

Rapporten som Rädda Barnen publicerade pekar på några faktorer som vi tyvärr ser en tendens av i hela Europa, nämligen att ekonomiskt utanförskap ökar mellan olika grupper i samhället. Vilket inte på något vis förringar problemen utan tvärtom.

Men det är viktigt att komma ihåg att Sverige och omvärlden gått igenom en historiskt djup ekonomisk kris. Men vi kan som ett av få länder i dag satsa på jobbskapande åtgärder och reformer för att förbättra vardagen för föräldrar med låga inkomster.

Män och kvinnor, mammor och pappor, har fått mer pengar i plånboken tack vare jobbskatteavdraget. Som exempel kan vi ta en sjuksköterska på Västmanlands sjukhus. Hon eller han har fått en extra månadslön per år tack vare vår politik! Det gör skillnad!

För att barn till föräldrar med låga inkomster ska få det bättre höjde vi i juli 2010 flerbarnstillägget med 50 kronor per månad för det andra barnet, med 100 kronor per månad för det tredje barnet, 150 kronor per månad för det fjärde barnet och med 200 kronor per månad för det femte barnet och varje ytterligare barn.

Med början 2012 höjs även bostadsbidraget för barnfamiljer med 350 till 1300 kronor per månad för ett barn, 425 till 1750 kronor per månad för två barn och 600 till 2350 kronor per månad för tre eller fler barn. Moderaterna tar barn i ekonomisk utsatthet på mycket stort allvar och har därför genomfört en rad reformer och har även för avsikt att fortsätta fokusera på åtgärder för att bryta denna trend. Detta arbete måste fortgå både i Västerås och i Sverige som helhet.

Vi måste även jobba för ett bättre företagarklimat i Sverige. Här har kommunerna en viktig uppgift att underlätta för företag att etablera sig och växa. När det går bra för företag och de går med vinst kan de även anställa fler!

De kan ge fler mammor och pappor möjligheten att ha ett jobb att gå till. Vilka effekter får oppositionens förslag? Får fler unga arbete genom att åter höja restaurangmomsen? Blir klyftorna mindre för att fler får bidrag i stället för arbete? Än har vi inte sett några förslag som ens haft potential att resultera i en förbättring för oss svenskar.

Matematiken är svår att få ihop och riskerar att förpassa tusentals både ungdomar och äldre till arbetslöshet och utanförskap. Det blir allt tydligare att det bara finns ett politiskt alternativ just nu!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons