Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M + fp: S väljer att tolka fel om tak över huvudet-garantin

Socialdemokraterna framhärdar med enastående envishet i sin tolkning av vad tak över huvudet-garantin innebär. Lika envisa är de i synen på varför det är brist på hyreslägenheter i Västerås.

Annons

Vi ska återigen försöka klargöra: Tak över huvudet-garantin är - precis enligt ordens betydelse - en garanti till att få tak över huvudet om man saknar skydd.

Vid senaste räkningen var det enligt Socialstyrelsens definition 325 hemlösa i Västerås, inkluderat inneboende flyktingar. Alla dessa - utom 29 - hade tak över huvudet, antingen som inneboende eller som boende i något av alla våra olika boenden för hemlösa. Vår garanti gäller dem som inte har ett skydd, ett tak över huvudet. Det är inte en garanti för stadigvarande egen bostad såsom socialistiska oppositionen gör sin tolkning.

Det behövs fler lägenheter i Västerås. Socialdemokraterna tycks tro att antalet lägenheter i Västerås minskar om upplåtelseformen förändras.

Så är inte fallet. Det är viktigt att det blir fler lägenheter totalt sett i Västerås. Ett första spadtag för nya hyreslägenheter innanför Cityringen har nyss tagits. Vi behöver fler lägenheter och vi behöver framförallt fler småhus i Västerås.

Det gemensamma målet för Västerås bostadsutveckling är en tredjedel av varje hyresrätt, bostadsrätt och egna hem. Detta mål strävar Västeråsalliansen efter och Mimers ombildningsprogram ryms med stor marginal inom dessa mål (fortfarande ett överskott på hyresrätter).

Vi kan också konstatera att nu har äntligen den överklagade planen vid centrala strandzonen vunnit laga kraft så ett stort område för nybyggnation av lägenheter, byggnationen i Västerås måste fortsätta för att kunna möta efterfrågan från alla nya västeråsare.

Elisabeth Unell (m)

ordförande kommunstyrelsen

Ragnhild Källberg (fp)

ordförande individ- och familjenämnden

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons