Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Surahammar behöver ett badhus

Dags för medborgardialog om badhus i Surahammar

Annons

Ekängsbadet är stängt. Hur blir det med badhus i Surahammar?

Nu har bollen om badhusfrågan återigen kommit i rullning hos invånarna. Det efterfrågas kommentarer från politiker och därför vill även vi yttra oss i detta med vår åsikt.

Generellt gällande badhuset är det för oss solklart att vi behöver ett badhus. Inte minst för skolans simundervisning och för att både unga och äldre ska ha en bra motionsplats utan även för att det är en mycket trevlig nöjes- och mötesplats.

Därför har vi efterfrågat ett badhus i debatter, nämnder och även tagit upp frågan i fullmäktige. Dock står ett nytt badhus alternativt upprustning av det befintliga i konkurrens med andra invensteringar som behövs göras i kommunen, till exempel renovering av Nytorpsskolan, platsbrist på äldreboenden och nu senast en renovering av kommunhuset för ett 10-tal miljoner vilket vi ifrågasatte med tanke på kostnad av ett nytt badhus. Då svarade majoriteten att det ena utesluter inte det andra, pengarna ska tydligen räcka till både renovering av kommunhuset och ett badhus.

Moderaterna i Surahammar vill att kommunen ska ha ett badhus. Men vi vill få in alla siffror, underlag och rapporter från sakkunniga innan vi beslutar om vad vi ska köpa.

Det är inte bara att besluta att nu ska vi ha ett badhus. Vad är det vi vill ha egentligen?Vill vi bygga en 8x4meters bassäng? Det går att lära sig att simma i och är rätt billigt men kommer knappast att locka besökare.

Vill vi bygga ett badpalats för att locka turister men betala därefter? Vill vi ha ett liknande badhus gentemot vad vi hade innan?

På senare tid har det diskuterats om en nödlösning i temporär form som kommer att hålla i några år innan står vi på samma ruta återigen. Prislappen mellan dessa alternativ kan skilja uppemot ett 20-tal miljoner. Med tanke på vilket parti som styr kommunen kan ett dyrare alternativ komma att resultera i höjd kommunalskatt, vilket vi inte ser som ett alternativ då vi redan har en väldigt hög kommunalskatt i Surahammar och vi vet att badhusfrågan går att lösa utan sådana drastiska åtgärder med rätt prioriteringar.

Eftersom detta är en så pass komplex och kostsam fråga som kan resultera i skattehöjningar och nedskärningar i välfärden samt berör nästintill alla invånare i vår kommun, har Moderaterna i Surahammar efterfrågat en medborgardialog för att låta invånarna vara med och bestämma. Det blev dock nedslaget med bravur av (S) och (C).

Vi politiker som representerar Moderaterna i Surahammar kommer att ännu en gång stå på folkets sida och bråka med (S)-styret om badhuset, men vi vill ha input från er kommuninvånare. Därför har vi öppnat upp för debatt på vår Facebooksida med inlägget "Gällande badhuset i Surahammars kommun".

Vad ska vi kämpa för? Hur mycket är ni beredda att betala både som individ och som kommun?

Vill vi ha en temporär eller permanent lösning? Vi vet att folk diskuterar ämnet flitigt och nu har du chansen att göra din röst hörd. Vad tycker DU? Delta gärna i debatten på vår Facebooksida.

Johan HenrikssonLise-Lott Johansson Jimmy HåkansRalf HåkansGreta HåkansSten-Ira OlofssonJohanna OlofssonAnders HolmgrenModeraterna i Surahammar

Läs också: Hur blir det med badet i Surahammar=?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons