Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Svar angående förbud mot tiggeri

Annons

REPLIK. Hans Björkvall uppmärksammar att Moderaterna på nationellt plan nu föreslår ett tiggeriförbud i Sverige och undrar vart Moderaterna i Västerås stad står i frågan. Först och främst vill vi vara tydliga med att ett förbud mot tiggeri inte handlar om att förbjuda fattigdom, som många debattörer vill hävda.

Vi menar att ett förbud kan vara nödvändigt för att förhindra att utsatta människor utnyttjas, vilket tyvärr blivit allt vanligare de senaste åren. Dessutom har tiggeriet i många fall bidragit till att otrygghet och oordning ökat i och kring kollektivtrafiken och utanför butiker, något som också medfört sanitära olägenheter och ökad nedskräpning. Så får det inte gå till.

Dock räcker det inte med att införa ett tiggeriförbud. Sverige måste arbeta hårdare för att minska utanförskapet i samhället genom att göra det lättare och lönsammare att ta ett jobb, så att fler kan komma i egenförsörjning och därmed få ett bättre liv. Samtidigt måste arbetet fortsätta med att sätta press på de EU-länder vars medborgare söker sig till andra länder för att tigga.

Elisabeth Unell (M) oppositionsråd i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons