Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M vill satsa rejält på citykärnan

Annons
För att öka attraktionskraften i citykärnan vill moderaterna i Västerås satsa på en rejäl uppfräschning.

Västerås city ska vara en mötesplats för både västeråsare och besökare. För att öka attraktionskraften i citykärnan vill moderaterna i Västerås satsa på en rejäl uppfräschning. Allt ifrån bättre belysning till förenklat mottagande av företag som vill etablera sig.

I dag säger flera handlare i city att de känner sig otrygga, de får ingen eller liten hjälp från rättsväsendet vid incidenter som snatteri eller hot mot personalen.

Använd övervakningskameror och anställ lokala ordningsvakter.

Företagarna har rätt att kräva mer av stadens styre. Använd övervakningskameror och anställ lokala ordningsvakter är några exempel på åtgärder för att öka tryggheten.

Västerås har blivit en restaurangstad, även där skapas jobb. Särskilt för unga. Moderaterna i Västerås är rädda om våra företag, i små och medelstora verksamheter växer åtta av tio nya jobb fram. Tillståndsgivning och kontroller ska vara tydliga och ske inom rimliga tidsramar. Alla inspektioners omfattning ska stå i proportion till prissättningen av dem.

När det är evenemang som staden arrangerar ska alltid frågan ställas om det kan genomföras i city. Med fler aktiviteter blir city mer levande.

Att mötas av ett välskött city är en självklarhet. Fler "stop and shop"-parkeringar för att möta efterfrågan men även parkeringshus för längre vistelser.

I Västerås city ska alla trivas, både den som kommer på cykel, med kollektivtrafik eller tar bilen.

Terese Pransjö

(M) Västerås

Elisabeth Unell

oppositionsråd (M) Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons