Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Palmqvist (C): Historisk öppenhet från Annie Lööf

Det är tryggt, stabilt och självklart att total öppenhet råder ”när det blåser medievindar”.

Annons
Hyllar ledaren. Debattör Mikael Palmqvist (C) hyllar partiledarens öppenhet och granskande arbete.Foto: Henrik Montgomery/scanpix

Därför ska vi, som enskilda medborgare, vara positivt förvissade om att ingenting lämnas till slumpen när det gäller att omsorgsfullt hantera inkomna skattekronor!

Ur det perspektivet är det väl att företrädare för ”Sveriges mest öppna” politiska parti tagit initiativ till, och genomför rejäla ekonomiska granskningar av statliga verk och departement.

Bakgrunden också den att total öppenhet råder i partiet när det gäller framtagande av nytt idéprogram – även vid senaste partiledarvalet – samt nu vid framtagande av kommande riksdagskandidater i Västmanland.

Det är bra för medborgarna att Centerpartiet innehar näringsministerposten så att den öppenhetskulturen även ”står pall” nu när det som bäst, för alla enskildas medborgares skull, behövs. Här är Annie Lööf en stark garanti för att så sker.

Ett nytt och tidsenligt idéprogram håller på att formuleras med idéer för framtidens Sverige. Det arbetet, torde vara det, historiskt sett mest öppna och inkluderande idéprogramframtagande i svensk politisk historia alla kategorier. Samverkan lokalt-regionalt, nationellt och internationellt, där de enskilda människorna lokalt, är helt avgörande för politikens utformning.

Centerpartiets partiledning, inte minst de tre A:na – Annie Lööf, Anna-Karin Hatt och Anders W Jonsson är med och spelar en mycket tydlig, bra och viktig roll i processen.

Framtidsbygget är samlingsnamn för idéprogram-framtagandet och kan ses som ett levande dokument, som fram till november 2012 går att i ord, formuleringar och inriktning, påverka för varje enskild person som så önskar. Detta genom den unika wikitjänst som finns tillgänglig för detta ändamål!

Med Annie Lööf som partiordförande för Centerpartiet har grunden lagts för ett ¿breddat ledarskap, där såväl partiets två nya vice ordföranden, som riksdagsledamöter och lokala förtroendevalda ges utrymme att vara med och leda partiet mot nästa val. Lugn, tydlig, engagerad, kunnig, påläst och säker, kännetecknar Annie Lööf. Hon är mycket väl lämpad att föra ut ett varmt, grönt och socialliberalt budskap till människor runt om i hela landet.

Lööf är en partiledare för hela Centerpartiet och hela Sverige eftersom hon har ett mycket stort förtroende från många olika led i Centerrörelsen. Centerpartiet för en politik som riktar sig till breda väljargrupper.

En debatt har nu uppstått efter granskning av Tillväxtverkets höga kostnader för representation.

Granskning gäller också enskilda departement. Såväl näringsdepartementet som andra.

Det finns ett parti som klart, tydligt och konsekvent uttalat sig om, och också givit förslag om att, hållbara fasta och enhetliga regler för alla statliga verk kring representation ska upprättas och efterföljas. Partiet heter Centerpartiet!

Måndagen den 30 juli begärde Annie Lööf en granskning av representationskostnader på departementet för hennes närmaste stab, granskningen har genomförts på Annie Lööfs initiativ och först därefter har media begärt att få del av verifikationerna.

Hon har nu begärt en liknande granskning av samtliga verifikationer för hela näringsdepartementet och dess tre statsråd.

Som på de flesta arbetsplatser samlas man ofta kring jul och sommaruppehåll för att umgås och äta tillsammans, så även på näringsdepartementet.

Felaktigheterna handlade om två notor som nu har åtgärdats. Den ena har gått vidare till partiet, dit den skulle ha skickats från början, och den andra skulle ha betalats privat vilket medarbetarna nu har gjort. Detta är misstag som inte ska förekomma, det finns inga ursäkter till dem men det är positivt att Annies Lööfs granskning fått fram alla felaktigheter i ljuset så att de genast rättades till.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons