Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Palmqvist (C): Invandringen behöver öka, inte begränsas

Det krävs mer än ord som ”nonsens” och svepande hänvisningar till svunna tider, om Solweig Ingemarsson (S) vill medverka i en konstruktiv politisk debatt. Centerpartiet har en helhetssyn som säger att landsbygd, stad och allt däremellan, är viktiga för utveckling. Den synen håller vi fast vid oavsett vilka vi samarbetar med.

Annons

En stegvis övergång till grönare bilism med elbilar, biogas och andra förnybara tekniker och drivmedel pågår och kommer att fortsätta. Det är bra för miljön och landsbygden, och skapar även jobb inom de gröna näringarna. Centerpartiets vision är att Sverige ska bli första land i världen med att klara sin energiförsörjning helt på förnybar energi!

Jobb är den i särklass viktigaste frågan just nu. Centerpartiet gör sitt yttersta för att driva fram en mer offensiv näringslivs- och jobbpolitik. Bland annat vill vi se lägre ingångslöner och jobbpeng för effektivare arbetsförmedling. Inrättande av särskilda nystartszoner, vilket gör det lättare att etablera och driva företag i vissa områden är också ett Centerförslag.

Vår arbetsmarknadsmodell bygger på fyra ben; en flexibel arbetsrätt, en stark arbetslöshetsförsäkring, en aktiv arbetsmarknadspolitik och lägre kostnader för att anställa. Det är medicin mot skenande långtidsarbetslöshet i stad och land!

Dessutom måste vi arbeta för att säkra en långsiktig försörjning av arbetskraft.

Mellan 2010 och 2025 går 1,6 miljoner människor i pension. Det är 250 000 fler än mellan 1995 och 2010.

Solweig Ingemarsson, och oroväckande nog också, socialdemokratiska partiet, verkar inte ha insett att svaret på framtidsfrågorna aldrig kommer att vara att stänga Sveriges gränser. Framtiden kommer inte att handla om vem som lyckas begränsa invandringen – utan om vem som lyckas attrahera människor bäst till sitt land!

Debatten tycks märkligt nog fastna i invandringens kostnader. Det finns inget annat område där man väljer att endast titta på kostnaderna, men inte på intäkterna!

Vi behöver fler människor i arbete förutom de som i dag står utanför. Visionen om nybyggarlandet Sverige handlar mycket om att trygga vår gemensamma välfärd.

När det gäller utbildning har Center-partiet och nuvarande regering, satsat mer än någon tidigare regering! Här behövs mer samverkan så att kopplingen mellan utbildning och arbetsliv stärks.

Centerpartiets grundsyn om de enskilda människornas rätt att själv bestämma över sin vardag och livssituation, inkluderar alla. Goda demokratiska krafter bör här samverka kring praktiska och genomförbara välfärdslösningar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons