Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöfrågorna är prioriterade

Annons

Det är glädjande att socialdemokraterna äntligen ger sig ut på banan och vill diskutera miljöfrågorna med oss och vi kan lugna dig, socialdemokraten Kent Ryberg. Miljöfrågorna är viktiga för oss i Västeråsalliansen!

Västeråsalliansen har en politik för hur Västerås ska bli en hållbar kommun som dessutom är trevligare att leva i. Vi vill att Västerås skall bli den bästa klimatkommunen i Sverige genom att fasa ut fossila bränslen och satsa på förnyelsebara bränslen i stadens alla fordon, samt i energiproduktionen i kommunens energibolag, Mälarenergi. Vi vill också att kommunen aktivt tillämpar kemikalielagstiftningens utbytesprincip för att härigenom minska utsläpp och förekomst av miljöfarliga ämnen.

Vi vill att västeråsarna ska trivas i sin stad. Det är viktigt att människor får mer inflytande vid förtätningar och förändringar av deras närmiljö. Därför kommer vi att se till att alla stadsdelar får bostäder, arbetsplatser och fritidsutbud. Det kräver att bostäder byggs på väster och norr där arbetsplasterna finns samt att den ensidiga satsningen på Gäddeholm avbryts.

Planera in fler koloniområden i staden så även de utan egen trädgård kan hyra en odlingslott och odla egna grönsaker. Vi tycker också att staden måste se över planen för centrala Mälarstranden (Mälarparken) så att båtservice och båthantering kan vara kvar jämsides med bostäderna samt att skapa en fri yta likt Lögarängen utefter Mälarstranden i anknytning till Notudden.

För oss i Västeråsalliansen är människors engagemang i miljöfrågan A och O. Därför vill vi underlätta för västeråsarna att leva miljövänligt. Redan förra hösten fick Västeråsalliansen med sig socialdemokraterna och vänsterpartiet i miljö- och hälsoskyddsnämnden på att det behöver göras en uppföljning av den miljöenkät som gjordes till västeråsarna för snart tio år sedan.

Ålborgsåtagandena som ett enigt kommunfullmäktige antog i våras är prioriterade för oss i Västeråsalliansen. Det handlar om att Västerås skall utvecklas socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

Just nu ligger massor av europeiska städer i startgroparna för den årliga Trafikantveckan, European Mobility Week (EMW) som varje år genomförs 16-22 september. Kampanjen genomförs samtidigt i Europa och stöds av EU-kommissionen. Trafikantveckan är ett utmärkt tillfälle att öka medvetenheten om klimatförändringar och effektivt resande.

36 städer i Sverige är med, men inte Västerås! Men i socialdemokraternas Västerås väljer man att inte göra någonting, trots att vi vet att även västeråsarna är nyfikna på hur man ska kunna minska trafiksektorns miljöpåverkan.

För oss i Västeråsalliansen är miljöfrågorna viktiga och vi vill att väljarna ska veta att "miljöfanan" kommer att hållas högt då vi tagit över makten i stadshuset efter valet den 17 september.

Bengt-Åke Nilsson (fp)

Elisabeth Unell (m)

Elisabet Fridén (kd)

Andreas Porswald (mp)

Lars Kallsäby (c)

Vi har en politik för hur Västerås ska bli en hållbar kommun som dessutom är trevligare att leva i, hävdar Västeråsalliansens gruppledare.

@Bildrubrik:Se över planen för centrala Mälarstranden (Mälarparken) så att båtservice och båthantering kan vara kvar jämsides med bostäderna, föreslår Västeråsalliansens gruppledare.

Foto: Jimmy Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons