Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet: Vi tycker inte att Ängsö ska säljas till privata intressenter

Undertecknade kommunfullmäktigeledamöter för Miljöpartiet de gröna i Västerås anser att det bästa sättet att bevara kultur-, natur- och rekreationsvärdena på Ängsö är att det fortsättningsvis säkerställs att Ängsö kan utvecklas utan att det skall säljas ut till privata intressenter.

Annons

Det är den dåliga ekonomin i Westmannastiftelsen med årliga driftunderskott som fått upp frågan på dagordningen just nu. Utredningar har dessutom visat att det bör gå att få en bättre ekonomi i driften. 

Det gäller att se över arrenden och behoven för stiftelsen att få in mer kapital. Behöver stiftelsen äga golfbanan på fastlandet? 

Under våren har länsstyrelsen föreslagit ändrade reservatsföreskrifter och avstyckningsförbud. Vi har sett att detta betyder mycket för att säkerställa naturvården och det rörliga friluftslivet och det känns bra med länsstyrelssens engagemang i frågan.

Ängsö är en pärla för många västeråsare med möjlighet till rekreation som naturupplevelser och bad. Tillgängligheten för allmänheten är därför viktig. 

Kulturvärden i slottet med tillhörande byggnader samt inventarier som till exempel konst är också viktigt att så vakt om. 

Andreas Porswald

Agneta Luttropp

Mikael Vilbaste

Signild Mörlin

ledamöter av

Västerås kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons