Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater: Politiker ska inte agera förmyndare för ansvarstagande företagare

Annons

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har en historia av att göra skillnad på företag och företag. Traditionellt har socialdemokratin alltid gynnat storföretag och misstrott småföretag.

Speciellt mycket har man misstrott företagare inom restaurangbranschen. Om man driver en bensinmack eller en livsmedels-affär så får man ha öppet dygnet runt.

Men om man däremot driver en restaurang med alkoholrättigheter så är man beroende av politiska beslut som reglerar verksamheten. Detta är också godtyckligt beroende på vilken stad man råkar bo och verka i.

Vi moderater ser ingen anledning att tvinga på Västerås krögare regler som inte gäller i till exempel Stockholm eller Helsingborg. Vi tror inte heller att restaurangföretagare har sämre omdöme än till exempel livsmedelshandlare att bedöma hur länge de ska ha öppet.

Det viktiga är att företagaren är seriös och har ordning och reda på sina affärer. Missköter de sig kan de som restaurang-företagare förlora alkoholtillståndet.

Är det däremot en ansvarstagande företagare tycker vi inte att politiker ska agera förmyndare och bestämma hur länge man ska få ha sin restaurang öppen.

Stefan Lindh (M)

Anna Hård af Segerstad (M)

Västerås

Enes Bilalovic (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons