Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna: Ska S-styret bygga ett nytt badhus enbart för kvinnor?

Artikel 64 av 81
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Oklart om separata badtider för kvinnor

Annons

Fortsatt debatt om badtider för endast kvinnor. Foto: VLT:s arkiv

En invånare som representerar en förening har lämnat in ett e-förslag där de framför önskemål om ett särskilt badhus för kvinnor eller att man i befintliga kommunala badhus inför flera dagar per månad för endast kvinnor. Ärendet var uppe för beslut i Nämnden för idrott och friluftsliv den 23 maj.

Tjänstemännen konstaterar i yttrandet att det är en stor kostnad att driva ett badhus och det finns inte ekonomiska förutsättningar för ett till badhus i Västerås förutom det som kommer det att färdigställas 2019. Gällande möjligheter för kvinnor att bada enskilt så finns det för föreningar i Västerås redan nu möjlighet att hyra hela eller del av befintliga badhus utanför ordinarie öppettider.

Förslag till beslut från tjänstemännen var att Nämnden för idrott och friluftsliv beslutar att inte skapa ett särskilt badhus för kvinnor samt att Nämnden för idrott och friluftsliv beslutar att inte införa fler dagar per månad för endast kvinnor i de kommunala badhusen.

S-styret yrkade att e-förslaget inte föranleder någon ytterligare åtgärd. I dagligt tal betyder det att förslaget redan är på gång och därför krävs inga insatser för att åtgärda förslaget. När s-styret upptäckte att KD röstat mot S-styret begärde ordförande plötsligt ajournering. Vilket är synnerligen märkligt med tanke på att beslut precis tagits. Efter ajournering väljer KD att rösta för ingen ytterligare åtgärd.

Frågan nu är vad betyder detta? Nämnden har vid ett tidigare nämndsmöte redan tagit beslut om att inte ha separata öppettider för kvinnor av kulturella skäl. Planerar s-styret nu ett nytt bad enbart för kvinnor?

Ska de separata öppettiderna för kvinnor återinföras? Tänker Anders Teljebäck riva upp nämndens beslut? Och vad står KD med Amanda Agestav i spetsen egentligen för?

Läs också: En gammal svensk sed med separata bad för kvinnor och män

Könssepararade bad - ettstort steg tillbaka

Ge kvinnor andrum i badet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
Striden om kvinnobadet
Annons