Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mona-Britt Källbäck (m): Lätt att vara frikostig utan ansvar

Annons

Riksdagsledamoten Margareta Israelsson (s) börjar sin artikel den 21 oktober med att skriva "Är det, efter många år av tystnad, dags för politiken att sätta kulturfrågorna i centrum?" Ja, det tycker vi nog alla.

Det är bara två år sedan Alliansen tillträdde i majoritet i riksdagen. Hur kan det komma sig att kulturfrågorna inte varit uppe på agendan under alla år som socialdemokraterna varit i majoritet? Det är kanske en fråga som borde mana till eftertanke hos Margareta Israelsson.

Men istället skriver hon att "den moderatledda regeringen har fullständigt misslyckats med att synlig- och tillgängliggöra kulturen". Observera att det gått två år! Återigen utan att vara självkritisk. Om det är så att socialdemokraterna inte prioriterat kulturen, så är det väl på tiden att de rannsakar sig själva men utan att kritisera Alliansen. Det är bättre att vara ärlig i sin kritik och skriva att socialdemokraterna inte satsat särskilt mycket på kulturen och kulturarbetarna under alla år.

Men nu kommer 120 miljoner kronor mer än regeringen har i sin budget att tillfalla kulturen. Hur kan Israelsson i opposition lova mer pengar utan att ta ansvar för hela budgeten? Det är lätt att vara frikostig när man inte behöver ta ansvar för helheten. Även Alliansen tycker att kulturen är viktig!

Mona-Britt Källbäck

tidigare bosatt i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons