Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP: Desperata centerpartister behöver en ny strategi

Annons

Mikael Palmqvist (C) försöker ge sken av att Centerpartiets förda miljöpolitik på nationell nivå är framgångsrik. Svenska Naturskyddsföreningen har granskat regeringens miljöpolitik under den förra mandatperioden: ”Vi har undersökt regeringar ur miljösynpunkt sedan 80-talet. Det här är en av de sämsta som vi sett. Tidigare har man gått framåt men i för låg hastighet. Det är sällan man gjort så många bakåtsteg som under den här mandatperioden”.

Nedan ges bara några exempel på miljötillståndet och den förda miljöpolitiken i Centerns och Alliansens Sverige, som visar att man inte har för avsikt att på allvar bedriva en hållbar grön politik:

Inom näst intill samtliga miljöområden går utvecklingen åt fel håll. Det mest oroväckande är att det verkar finnas en systematik i att genomföra försämringar av miljöpolitiken och att dessa genomförs av stolta centerpartister.

I Miljöpartiet utvecklar vi framtidens gröna politik som går ut på att integrera hållbarhetsfrågorna inom samtliga politikområden. Den stora politiska skiljelinjen är att vi inser att jordens resurser är begränsade; man kan inte både äta kakan och ha den kvar.

Vi tror till exempel inte på devisen ”utsläppen bort, bilarna kvar”. Vore det så enkelt är frågan varför vi inte redan är där? Bilen har kommit för att stanna, men transporterna måste i mycket högre utsträckning ske med mer energieffektiva transportslag såsom tåg, buss, cykel eller till fots.

Under valrörelsen ägnade sig Centerpartiet åt att angripa Miljöpartiet, även med troligen medvetna faktafel om vår politik. Väljarna sade sitt i valet. Centerpartiet backade på såväl riksplanet som i Västerås. Miljöpartiet gick framåt på bred front och är nu riksdagens tredje största parti. Taktiken gick inte hem.

Det hade varit smartare att ägna tiden åt att formulera en egen politik, särskilt inom miljöområdet. Att Centerpartiet nu via Palmqvist anklagar Miljöpartiet för att vilseleda väljarna är direkt smutskastning och att fortsätta med denna tveksamma och misslyckade strategi tyder på desperation.

Är det måhända dags för en ny strategi?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons