Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mp i Västerås: Ge föräldrar mer tid med barnen

Vänsterpartiet oroar sig den 24 september över miljöpartiets ställning i fråga om vårdnadsbidrag.

Annons

I miljöpartiets partiprogram står det att: Vi vill skapa möjligheter för föräldrar att vara hemma med barnen under de första levnadsåren, att låta barnen vara på familjedaghem eller ge dem plats på en enskild eller kommunal förskola. Vidare står det att: föräldrar som vill vara hemma med sina barn ska ges större ekonomiska möjligheter till detta. Detta till exempel genom att varje förälder som vill vara hemma med sitt barn de första tre åren ska ha rätt till ersättning motsvarande existensminimum.

Miljöpartiets strävan att ge barnen mer tid med sina föräldrar går ännu längre än vårdnadsbidraget. Miljöpartiets linje har alltid varit att individen ska stå i fokus. Därför behövs det många alternativ, utifrån både såväl barnens bästa som föräldrarnas. Att kunna kombinera tiden som småbarnsförälder och ett yrkesverksamt liv är vad miljöpartiet kallar "Barntid".

Vi vill att man som förälder ska kunna gå ner i arbetstid för att tillbringa sin tid hemma med barnen medan de är små, vi tror att det lönar sig framför allt emotionellt med tryggare och lugnare både barn och föräldrar. Att varje barn är unikt och med unika behov gör att vi måste ha en mångfald av utbud så varje förälder kan välja utifrån sina barns behov.

Eftersom det ännu inte fattats beslut om vårdnadsbidraget på riksnivå, vill miljöpartiet inte gå händelserna i förväg, men vi kan lova vänsterpartiet att vi kommer att ha ett barnperspektiv då frågan blir aktuell för barnen och familjerna

i Västerås.

Agneta Luttropp

vice ordförande i utbildningsnämnden

Monica Nordgren

ledamot av förskolenämnden

Ylva Peltonen

ledamot av grundskolenämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons