Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP och V: Inga skattepengar till semesterresor

Företrädarna för de fyra borgerliga partierna väljer att tillsammans gå ut i en debattartikel och förespråka en lokal flygplats. Detta till vilket pris som helst.

Annons

Vi tackar för de klara beskeden men det känns oroväckande. Alliansen skriver ”hur man ska fördela kostnaderna är en sak”. Den saken tycker vi i Miljöpartiet och Vänsterpartiet är själva huvudsaken.

Just nu subventionerar alla Västerås skattebetalare semesterresor och weekendutflykter till Mallorca och Alicante. Är det en vettig användning av våra gemensamma resurser?

Miljöpartiet och Vänsterpartiet har efterfrågat besked från övriga partier i fullmäktige hur man ser på den kommunala miljonrullningen som pågår år efter år. Nu vet vi att de borgerliga partierna tycker att kommunen fortsättningsvis ska stå för hela notan, man har gett upp hoppet om att den ska klara sig utan subventioner.

Flygplatsens framtid och användningsområde utreds nu ytterligare en gång. Vi är övertygade om att den med tydlighet kommer att visa att flygplatsen inte är en stor angelägenhet för näringslivsutvecklingen som man från borgerligt håll framhållit.

Var är alla näringslivsföreträdare vars verksamhet sägs vara så beroende av att vi pumpar in skattemedel år efter år. Varför hör vi inte deras röster?

Vi hoppas att vi kan lösa frågan innan 2014 när flygplatsen har slut på sitt kapital. Vänsterpartiet och Miljöpartiet ställer inte upp på att skjuta till medel till semesterresor så länge vi har stora behov inom skola, omsorg och miljöområdet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons