Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Murat Ermis (s): Oacceptabelt med månadslön på 150000 kronor

Den styrande moderatledda majoriteten har helt tappat greppet. Först säger man att man måste spara och lägga ner vårdcentraler, Gryta hospice och avdelningar på lasarettet. Nu ger man en lön till landstingsdirektören som om man vore Joakim von Anka själv.

Annons

Det är nästan så man tror att det är en parodi som utspelas. Men, det är helt enkelt en stöld som sker. Varje slösad skattekrona är en stöld från folket!

Den moderatledda majoriteten borde skämmas. Men det gör den inte. Jag vet, för jag var där när vi från socialdemokraterna begärde en votering. Moderaterna, folkpartiet, kristdemokraterna, centern, miljöpartiet och sjukvårdspartiet röstade alla för att ge direktören en lön på 150 000 kronor. Socialdemokraterna och vänsterpartiet röstade emot.

Vi blir rånade på vårt surt förvärvade kapital i form av inbetalda skatter. Detta är oacceptabelt! Våra gemensamma pengar görs av med för lättvindigt.

Ni ska också veta att den moderatledda majoritetens förslag den 28 november 2007 var att landstingsstyrelsen skulle gå med på att anställa Rolf Forsström utan någon bestämd lön. Den skulle bestämmas efter att vi hade anställt honom.

Visst är det otroligt, men sant. Vi lyckades skjuta på det och få till ett extra styrelsemöte. Landstingsstyrelsen hade gett presidiet med Magnus Edlund (m), Torsten Källberg (fp) och oppositionens företrädare Denise Bergström (s) mandat att förhandla med Forsström. Men Edlund besvärade sig inte med att lyssna till styrelsen utan förhandlade själv fram 150000 kronor i månaden.

Västmanland är nu ett av Sveriges minsta landsting med Sveriges högst avlönade landstingsdirektör. Hur tokigt är det? Det innebär att den moderatledda majoriteten har satt en norm för framtiden. Alla vet att det är omöjligt att sänka löner. Nu sitter vi fast i en lönenivå som är skamlig. Jag tänker på alla fantastiska undersköterskor, sjuksköterskor och läkare.

Murat Ermis

landstingsfullmäktigeledamot

ersättare i landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons