Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedläggningen av Kolbäcks AIF ishockey är inget rävspel

Annons

"Hallstahammars kommun har för avsikt att bygga en ishall för i första hand ishockey. Den skall ersätta den konstfrysta isbanan vid Vallmobadet i Kolbäck. Isbanan i Kolbäck kan av säkerhetsskäl inte drivas vidare i befintligt skick. Syftet med planen är att ge underlag för beslut var ishallen skall ligga."

Så börjar översiktsplanen gjord av tekniska kontoret för ishallen i Hallstahammars kommun och det här kan man läsa på Hallstahammars kommuns hemsida. Tyvärr har diskussionerna övergått till vilka övriga arrangemang som kan tänkas passa in i en ishall istället för att det i första hand skulle byggas för ishockey. Det här har varit en av de stora frågorna i ishallsgruppen förutom placeringen av hallen. Vi från Kolbäcks AIF har gått in i ishallsgruppen med den tron att det var ishockey som var den prioriterade verksamheten i en ishall, om det sedan går att anordna andra arrangemang i hallen så är det bara positivt.

Den 23 februari svarade Agneta Ivemyr på Sigurd Synnergårds artikel på debattsidan. Hon menar att nedläggningen av Kolbäcks AIF påverkar beslutet om en byggnation av ishallen på Nibbleområdet i Hallstahammar. Detta får som konsekvens att ishallen endast kan byggas på Trollebo om den skall stå färdig till årskiftet 2006/2007.

Beslutet som Kolbäcks AIF:s styrelse har tagit angående nedläggningen av föreningen är taget på grund av att isbanan i Kolbäck inte kommer att spolas upp inför nästa säsong, utan is kan inte en ishockeyförening drivas. Om Hallstahammars kommun inte kan förstå det så undrar man vad de tänker med. Tänk er en bil utan bensin, Anja utan sin slalombacke i Tärnaby eller en kommunstyrelseordförande utan klubba, det skulle inte fungera och nu sitter KAIF hockey i den situationen.

Samtidigt vill vi poängtera att KAIF hockey inte har krävt en ishockeyhall utan det är kommunen som har tagit upp det med oss, det enda som KAIF har krävt är att isbanan på Vallmo skall drivas vidare. Efterhand så har det sportsliga i tanken att bygga en hall för ishockey övergått till ren politik med följden att det uppstått "pajkastning" mellan de politiska partierna. De ledande politikerna har fått det till en prestigefråga om ishallen eftersom det var ett tidigt vallöfte som nu måste hållas till varje pris utan hänsyn till de ungdomar som kommer att drabbas.

Det är ingen idé att lägga en massa krut på ishallen om ni i Hallstahammars kommun inte ser till så att Kolbäcks AIF har en is att vara på tills hallen är klar. För ingen i kommunen vill ha en tom ishall som kommun- innvånarna har varit med om att betala, det räcker med ett Hollyhammar i kommunen.

Jarmo Haapaoja,

Bo Jansson

Anders Nygren

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons