Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sjukhusentré behövs

Annons

Svar på alliansens debattartikel den 2 januari om den planerade sjukhusentrén i Västerås

En ny sjukhusentré i Västerås är en nödvändig investering för framtiden. Reumatologen, som ligger på entréplan, är i stort behov av nya lokaler för att klara sin verksamhet.

Att inte samtidigt ta ett helhetsgrepp vore oekonomiskt, och att skjuta upp investeringar blir betydligt dyrare i längden. Tillströmningen av patienter till sjukhuset blir allt större och prognoserna visar på fortsatt ökning framöver.

Detta ställer stora krav administrativt på en fungerande patienthantering, informationsdisk och kassaservice. Det finns starka önskemål hos personalen om att få en mer centralt belägen restaurang än dagens personalmatsal.

Den nya entrén kommer att inrymma en ny restaurang för personal, patienter och sjukhusbesökare. Genom medborgardialog ska kloka idéer tas tillvara för en välkomnande, tillgänglig och fungerande entré.

Landstinget Västmanland går ekonomiskt plus tack vare en god hushållning med pengarna, hur mycket den borgerliga alliansen än vrider och vänder på siffrorna. De ombyggnationer som alliansen tar upp har vi redan räknat in i budget.

De borgerliga partierna må ha en annan bild av när entrén ska byggas om, men behovet finns - och det finns nu.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons