Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oberoende demokrater: Tur att vi har kronan kvar

Det är finanskris i Grekland med stora budgetunderskott. Detta har gjort att euron har försvagats och det drabbar således alla länder med eurovaluta.

Annons

Ministrar i Bryssel har natten mot tisdagen den 16 februari beslutat, att Grekland måste sänka utgifterna i offentlig sektor och lägga lyxskatt på bilar och andra så kallade lyxvaror för att komma tillrätta med budgetunderskottet. Nytt möte i mitten av mars skall hållas i Bryssel för att följa upp att underskottet vänder. Det blir ett tufft stålbad för grekerna som redan innan ansåg att priserna blivit alltför höga med euron. Nu skall också deras välfärd äventyras.

Även Portugal, Irland, Italien och Spanien har stora underskott i sina finanser och äventyrar således också eurosamarbetet. Förmodligen kommer EMU med tiden att upplösas.

Folkpartiets ihärdiga krav om en ny folkomröstning om euro faller därför på sin orimlighet. Varför inte ta det från början och hålla en folkomröstning om Sverige skall vara med i EU eller inte i stället?

Vi tackar vår lyckliga stjärna att 56 procent av svenskarna var så kloka att de röstade nej till euron och ja till kronan 2003. Därmed fick de styrande, oppositionen och näringslivet en påminnelse om att demokrati råder.

Trots alla olyckskorpars kraxande, den svenska kronan är en stabil valuta för oss som lever i Sverige.

Peter Lilja

Fagersta

Max Elgeby

Arboga

Monica Vatn

Tord Wiklund

Västerås

oberoende demokrater

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons