Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Odemokratiskt och orättvist

Det var ju schangtilt med höjda anslag för 2009! Eftersom bidragspotten inte har höjts på minst 15 år så tackar vi för det men nu gäller det hyrorna.

Annons

Vi vet att en av de tre föreningar som fanns utanför HSO har sluppit betala hyra för 2008. Vi övriga två får betala vår hyra för innevarande år. Det kallar jag inte retroaktiv återbetalning, eftersom året pågår nu.

Var det för att de lämnade sitt oberoende och inlemmades i HSO i demokratins namn, så att säga, som de fick slippa hyran?

Vi har ett bidrag för hela vår verksamhet på cirka 70000 kronor per år och så återkräver landstinget hyra och städning på omkring hälften. All verksamhet - material, telefon, porto till medlemmar i länet - skall pressas in i den andra hälften.

Man får väl gratulera de organisationer som landstinget tydligen favoriserar och vi andra som lämnas ute i kylan får tacka för eventuella framtida bidrag då.

Vi läste i svaret i VLT att "det blir inga retroaktiva hyresbidrag". Det är ju odemokratiskt och ojämställt och diskriminerande! Vi får väl därför förstå att det är den linjen som landstinget väljer att arbeta efter.

Men svara på frågan varför Psoriasisförbundet i Västmanland måste betala hyra för innevarande år - 2008 är inte retroaktivt ännu!

Fredrik Ingels

medlem och styrelseledamot i Psoriasisförbundet Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons