Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle Thorell (s): Kärlek är kärlek

Annons

Läste nyligen om Annelie Enochson, riksdagsledamot för kristdemokraterna, som i en intervju i Svenska Dagbladet i sin argumentation mot könsneutrala äktenskap inte gör någon skillnad mellan homosexualitet, incest och månggifte.

Hon menar att på samma sätt som samhället inte kan tillåta att man gifter sig med sitt eget barn eller vill gifta sig med fyra personer, så kan samhället inte heller tillåta att två vuxna av samma kön som älskar varandra gifter sig.

Sättet att jämföra är djupt upprörande, och jag undrar om hennes åsikter delas av kristdemokraterna i Västmanland.

Jag blir upprörd över den här skenheliga värdekonservatismen som representeras av många kristdemokratiska politiker.

Samhället utvecklas och rör sig framåt. Vuxna människor som vill gifta sig med varandra ska väl kunna göra det. Det drabbar ingen, men det verkar skrämma många. Jag förstår inte vad det är man är så rädd för. Samhällets grundpelare kommer knappast att rämna om vuxna människor som älskar varandra får gifta sig.

Om lagstiftningen inte hade utvecklats i takt med tiden skulle homosexualitet fortfarande vara straffbart, kvinnor skulle inte få rösta och man skulle ha olika antal röster i valet beroende på hur mycket förmögenhet man hade. Dessa reformer ligger långt tillbaka i tiden, men värdekonservativa krafter var emot de reformerna då, precis som de är emot könsneutrala äktenskap idag.

Kärlek är kärlek och det är inte upp till staten att VDN-märka två vuxna människors beslut att gifta sig. Sex av sju partier är för en könsneutral äktenskapslagstiftning. Det vore ett svek inte bara mot alla homosexuella par som vill gifta sig, utan också mot demokratin, om kristdemokraterna tillåts blockera frågan ytterligare.

Olle Thorell

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons