Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opportunism och dubbelmoral

Annons

I ett debattinlägg 23 juni meddelar centerpartisten Evert Jonsson likt ett tjurigt barn att han inte tänker svara på mina funderingar om centerns syn på upphandling förrän han fått svar från Glenn Andersson (s) om upphandlingen av familjeläkare.

Privatpersonen Evert Jonsson är frustrerad och ilsken över att han och familjen måste byta familjeläkare därför att hans nuvarande doktor inte klarade konkurrensen med Carema i den upphandling som landstinget genomfört.

Precis som jag sa i mitt förra debattinlägg kan det vara en fördel för skattebetalarna med upphandling av offentligt finansierad vård och omsorg. Men nackdelen är ju risken att vårdtagaren måste byta vårdgivare därför att vårdgivaren inte klarar konkurrensen.

Evert Jonssons senaste inlägg om landstingets upphandling formligen ångar av opportunism och dubbelmoral.

Privatpersonen Evert Jonsson tycker illa om landstingets upphandling. Men i Västerås kommunfullmäktige sitter centerpartisten Evert Jonsson och vill ha mera upphandling av de kommunala verksamheterna.

Får centerpartisten Evert Jonsson som han vill kan äldre människor som bor på ålderdomshem i Västerås få byta vårdgivare därför att deras nuvarande vårdgivare inte klarat konkurrensen.

Centerpartisten Evert Jonsson kör med dubbla budskap. Eftersom landstingsrådet Glenn Andersson (s) nu har svarat Evert Jonsson (VLT 24 juni) upprepar jag mina frågor:

Hur ska enskilda enligt centerpartisten Evert Jonsson kunna påverka sin egen och anhörigas omsorg i de upphandlingar som centern förespråkar i Västerås kommunfullmäktige?

Vad har centerpartisten Evert Jonsson att säga till de äldre västeråsare som kanske mot sin egen önskan måste byta vårdgivare efter de upphandlingar som centern vill göra i Västerås?

ÅKE HILLMAN

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons