Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen i Hallsta: Varför kovände ni?

Annons

Idag finns en fristående förskola i Hallstahammars kommun, Förskolan Ekot. Inför barn- och bildningsnämndens målarbete var samtliga ledamöter i arbetsutskottet överrens om att ett av målen skulle vara att "Hallstahammars kommun är öppen för

alternativa driftsformer inom förskolan". Det kändes positivt att tala om för kommuninvånarna att vi är för valfrihet, att det är deras önskemål som ska styra verksamheten.

När ärendet kom upp för beslut i nämnden hade formuleringen ändrats till "I Hallstahammars kommun finns alternativa förskoleformer". Oppositionen protesterade - målet hade omformats till ett påstående!

Om vi inte skulle ta den första formuleringen så kunde vi sträcka oss till att det "I Hallstahammars kommun skall finnas

alternativa driftsformer inom förskolan" men det röstades bort av majoriteten.

Efter ett yrkande från vänsterpartiet röstade majoriteten för att målet då skulle tas bort helt och hållet, och så blev det. Samtliga ledamöter i oppositionen reserverade sig mot beslutet.

Var det "partipiskan" som fick socialdemokrater och vänstern till en sådan kovändning? Vad händer nu nästa gång en alternativ förskola vill etablera sig i kommunen och hur ställer sig de styrande politikerna till den privata entreprenör som redan idag finns i kommunen?

Anna Lundberg (fp)

ledamot

Birgitta Johansson (kd)

ledamot

Annica Avelin (c)

ersättare

i barn- och bildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons