Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove Danielsson: Med mindre pengar minskar mängden vård

Annons

Landstingsrådet Kenneth Östberg (S) anger en del åtgärder som skall förbättra arbetssituationen för personalen inom landstinget.

En åtgärd avstår han ifrån att ta upp. När det nu är så att de pengar man har till förfogande för att åstadkomma vård för länets invånare har minskat vore det ärligt och hederligt att tala om för medborgarna att detta självklart påverkar den mängd vård som står till förfogande.

Jag förstår att det är ytterligt motbjudande för politikerna att ge detta besked till länets invånare. Inte desto mindre är det den verklighet vi lever i och måste förhålla oss till. Politikerna måste, i samspel med de olika verksamheterna, bestämma den nivå vården kan ha med hänsyn till de medel som står till förfogande och till vad personalen mäktar med.

I väntan på detta fortsätter personalen att göra så gott den kan utan större hopp om förändring av sin arbetssituation. Det är en mycket dålig personalpolitik att låta personalen slitas ut för att ledningen inte vågar vara tydlig.

Som medborgare är det självklart inte roligt att se sina möjligheter till vård minska, men generellt gäller att ingen kan leva över sina ekonomiska och personella resurser.

Detta gäller självfallet även inom landstinget Västmanland.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons