Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Palmqvist: Centern ger goda miljöresultat

Annons
Pådrivande. Under miljöminster Andreas Carlgren har mer skog skyddats och andelen förnybar energi ökat, hävdar Mikael Palmqvist (C).

Det bästa för Sverige, Västmanland, Västerås och alla länets kommuner, är att den långsiktiga aktiva miljö och energisatsningen från Centerpartiet och alliansregeringen får mandat att fortsätta.

Regeringens miljöarbete har gjort Sverige ledande i världen när det gäller att minska klimatskadliga utsläpp. Under miljöminister Andreas Carlgrens (Centerpartiet) ledning har statens miljöbudget ökat från 15 till 20 miljarder kronor samtidigt som vi ökat andelen av förnyelsebar energi och skyddat mer skog än någon annan regering.

Vänstern talar om miljön, men väldigt lite om människans möjlighet att vara med och påverka miljö och klimat med företagsamhet som drivkraft för hela landet! Deras politik handlar mest om bromsar och piskor.

Miljöpartiet vill bestämma hur ditt liv ska formas genom pekpinnar av olika slag. Vidare är Miljöpartiet villigt att genomföra gigantiska skattehöjningar samt genomdriva offentliga monopol inom en rad områden.

Med den rödgröna skattehöjarpolitiken som hämmar både allmän tillväxt, och försvårar för små och medelstora företag att anställa, så är risken stor att det viktiga och pågående miljöarbetet bromsas upp. De bortser från hur deras förslag påverkar samhället som helhet och vilka effekter deras politik har för svaga löntagargrupper.

Tidigare talade Miljöpartiet gärna om grön skatteväxling. Högre skatter på miljöförstörande verksamhet skulle kompenseras med lägre skatter på arbete och företagande.

Nu toppas i stället höjd koldioxidskatt och kilometerskatt med höjd skatt för tre miljoner löntagare, fördubblad arbetsgivaravgift för ungdomar och återinförd fastighetsskatt. Av gröna skatteväxlingar återstår bara röda skattehöjningar!

Centerpartiets idé drivs framåt av morötter och utvecklingsoptimism. Med Alliansens gröna röst, Centerpartiet i regeringen som ansvarig för miljödepartementet, har vi sexdubblat antalet miljöbilar sedan förra valet. Miljöbilspremien och slopad fordonsskatt har blivit en succé.

Centerpartiet och Alliansregeringen har levererat miljöresultat i fråga efter fråga. När Miljöpartiet ägnar sig åt sifferexercis och prat, fokuserar Centerpartiet på att leverera resultat. Centerpartiet är emot kärnkraft och anser att den ska fasas ut, eftersom det rör sig om en icke-förnybar energikälla.

Det är därför vi sett till så att energiöverenskommelsen innehåller stora satsningar på förnybar energi. Dessutom har Centerpartiet drivit igenom förstärkta restriktioner för kärnkraftsutveckling. Åtgärder som i praktiken kommer att omöjliggöra kärnkraftsutbyggnad i framtiden.

Denna i riksdagen tagna energiöverenskommelse, vill de rödgröna i ett ”nafs riva upp” med konsekvensen att man i så fall underlättar i stället för att försvåra för kärnkraftsindustrin!

Alliansregeringen har format världens mest ambitiösa energi- och klimatpolitik och därmed skapat en stark hemmamarknad för framtidens energiteknik.

Ska man regera Sverige måste energipolitiken präglas av ansvarstagande och långsiktighet vilket Alliansregeringen och Centerpartiet visat prov på. Det framgår med all tydlighet att Miljöpartiet har svårt att inse att man måste kompromissa och hitta gemensamma lösningar om man har ambitionen att regera Sverige.

Centerpartiets miljöpolitik bygger på moderna lösningar som är bra för människa, kultur, miljö, jobb och företagande samt övrig lokal, regional och för hela landet bra samhällsutveckling.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons