Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionär: Varför är flygplatsen viktigare än äldre och handikappade?

Annons

Jag vill gärna ha ett ärligt svar varför just de grupperna av människor skall hårddrabbas, när det gäller att ge resurser för ett anständigt liv.

I Västerås och en del andra kommuner drar kommuner ned på personal inom vården för att spara pengar som skall användas för mera prekära syften, till exempel Västerås flygplats. Jag kan förstå att det är bekvämt för dem som har råd och kan utnyttja detta skapade privilegium.

Nu i dessa ljuvliga vår-dagar börjar lantbrukarna släppa ut sina djur i hagarna. Det samlar som alltid en massa människor som ser lyckliga ut när de får se djurens glädje. Jag tycker att vi människor också borde se till att att våra medmänniskor som blivit för gamla, eller andra som har handikapp, får hjälp så att de kan komma ut i naturen.

Vi i Sveriges pensionärers intresseparti (SPI) har som målsättning att ge de äldreboende och handikappade den hjälpen. Vi vill också att kommunen prioriterar anställningar inom den kommunala vårdomsorgen för att kunna ge en bättre service till de gamla som är beroende av det.

Ingen människa skall behöva vänta på att få hjälp med sin städning var tredje vecka eller få duscha varannan, och många gånger bara var tredje vecka. Det får bara inte hänvisas till att tiden inte räcker till. Det har blivit så genom att man snålat in på de gamlas skötsel, genom att friställa personal.

Är människans värde i dag sämre än djurens? I minsta fall borde de vara lika!

Vi i SPI ställer krav om att återanställa personal, så att människovärdet för gamla och handikappade återställs.

Ingemar Hernefeldt

Pensionär och SPI-medlem

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons