Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Johansson, LO: Inför en riktig arbetsmarknadspolitik

Vi behöver en arbetsmarknadspolitik värd namnet. Tyvärr har den nedmonterats av regeringen.

Annons

Vi behöver också komplettera arbetsmarknadspolitiken med större samverkan mellan olika aktörer. Istället för uppsägningar skulle vi behöva ta till lite ovanliga idéer. En sån lösning skulle kunna vara i samverkan med företag, fack, kommuner och staten. Det krävs då lite förändringar i nuvarande regelverk som a-kassan exempelvis.

Den aktiva arbetsmarknadspolitiken har tre huvudfunktioner: den ska understödja strukturomvandlingen i ekonomin, den ska bidra till att så många som möjligt söker sig till arbetsmarknaden och den ska se till att de som på grund av sin arbetslöshet uppbär ersättning från samhället, är aktiva i sitt arbetssökande.

Arbetsmarknadsutbildningarna är avgörande för att löntagarna ska kunna få ett starkt stöd till omställning av samhället och för att strukturomvandlingen av ekonomin ska gynna alla.

Arbetsmarknadsutbildningar måste åter ges en nyckelroll i den aktiva arbetsmarknadspolitiken, både för den som mitt i arbetslivet behöver byta yrke och för den som har dålig förankring på arbetsmarknaden till följd av brister i sin utbildning. Därför bör den byggas ut kraftigt jämfört med dagens låga nivåer. Istället för nya jobb tvingas folk ut i arbetslöshet och kommer allt längre bort från arbetsmarknaden.

Vi tvingats nu se hur arbetsmarknadspolitiken havererat. En start för jobben har blivit en spark ut i kylan. Regeringen skyller allt på finanskris och står handfallen. Istället för att bidra till något konstruktivt.

Finanskrisen får inte hindra oss att agera. Finans- eller jobbkris kan inte vara ett argument för att inte göra något.

Initiativkraften måste komma ifrån oss. Törs vi agera?

Kristider, då måste vi våga pröva metoder som är lite annorlunda. Det gäller att ha en beredskap och en vilja att ta tag i problemen. Då kanske det också innebär att vissa regelverk måste omprövas.

Vi har idag ett a-kassesystem som ska vara en omställningsförsäkring, då gäller det också att se till att den fungerar vid omställningar. Företag som idag gör sig av med folk, måste ha tillbaka folk inom några få år. Då blir nyrekryteringen både dyr och, ur produktionshänseende, hämmande.

Istället för att tvingas säga upp folk i en lågkonjunktur och därmed bli av med värdefulla medarbetare, skulle en fyrstegsraket vara modellen. Företaget betalar ut en del av lönen. Under tiden sätts individerna i ett så kallat kunskapscentrum där de får en kompetensutbildning.

När konjunkturen vänder finns arbetskraften till deras förfogande. Företagen behöver inte nyrekrytera och produktionen kommer igång snabbt och effektivt. De anställda kommer dessutom tillbaka med högre kompetens.

Så här skulle det kunna gå till:

1. Företagen betalar en mindre del av lönen.

2. Kommunerna står för kunskapscentrum.

3. Omställningsstöd skulle utgå via trygghetsfonden.

4. Staten står för utbildningskostnader och fyllnadsutbetalning via a-kassa.

Ett kunskapscentrum ska kunna erbjuda samtliga företag som står i grepp att säga upp folk. Här är det självklart viktigt att de fackliga organisationerna finns med under hela processen. Vissa delar av utbildningen kan förmodligen ske på företagen, men det behövs ändå kompletteras med kunskapscentrum, som kommunerna ansvarar för.

Per johansson

ordförande

LO-distriktet Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons